9 τρόποι για να δείξεις στον σύντροφό σου ότι νοιάζεσαι γι’αυτόν!!

Πως να δείξεις στον σύντροφό σου ότι νοιάζεσαι γι’αυτόν!! 9 Συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή του/της, αλλά και τη δική σας ποιοτικά καλύτερη!!

Στα πρώτα μας ραντεβού, βάζουμε συνήθως μπροστά τα «μεγάλα όπλα». Φοράμε τα καλύτερα μας ρούχα, πηγαίνουμε στα καλύτερα εστιατόρια και στα πιο hot-spot μέρη και γενικά δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ωστόσο, κάποια στιγμή η αυλαία πέφτει και μαζί της έρχεται κι η γλυκιά μεν σκληρή δε καθημερινότητα. Επομένως, καλείσαι να αποφασίσεις εάν θελεις να ζήσεις με κάποιον γι’ αυτό που είναι στα παρασκήνια και όχι για το πως είναι όταν έχει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του.

Η βιωσιμότητα μιας μακροχρόνιας σχέσης εξαρτάται περισσότερο από λόγια και πράξεις που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα μας, μέσα από τα οποία δείχνεις στο σύντροφο σου ότι νοιάζεσαι πραγματικά γι’ αυτόν. Δεν χρειάζεται κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο. Στοργή, φροντίδα, αγάπη. Και τελικά είναι πολύ απλό για να του τα προσφέρεις:

1. Να του/της δίνεις αμέριστη προσοχή

Είναι ο ευκολότερος και ο πιο απλούστερος τρόπος για να δείξεις σε κάποιον ότι νοιάζεσαι πραγματικά. Πρόσεξε τι του αρέσει και τι όχι, προσπάθησε να θυμηθείς τις μικρές λεπτομέρειες (αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά) και μην διστάσεις να φανερώσεις αυτή τη συσσωρευμένη γνώση οποιαδήποτε στιγμή σου δοθεί η ευκαιρία. Για παράδειγμα, ο/η σύντροφος σου τρέφει ένα παράξενο (γιατί παράξενο είναι) μίσος για την στρατσιατέλα. Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις παγωτό για τους δυο σας, θυμίσου αυτή τη μικρή λεπτομέρεια και θυσίασε, ηρωικά πάντα, την προτίμηση σου για την στρατσιατέλα έναντι της φράουλας. Μετά από αυτό θα φαίνεσαι σαν σούπερ ήρωας στα μάτια του/της συντρόφου σου.

2. Να κάνεις μικρά συμβολικά δώρα

Το συγκεκριμένο θεωρείται συχνά ως κάτι που πρέπει να κάνουν οι άντρες (λουλούδια, γλυκά, δείπνα, κλπ), αλλά θα πρέπει να προέρχεται και να αποτελεί κίνηση ζωτικής σημασίας κι από τους δύο πλευρές, ανεξάρτητα το φύλο. Αντι λοιπόν για λουλούδια, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι κι ακριβά (ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο), μπορείς να του/της κάνεις δώρο το αγαπημένο της γλύκισμα ή πριν τον συναντήσεις να αγοράσεις το αγαπημένο του ρόφημα και να του το προσφέρεις, ίσως ακόμα κι ένα βιβλίο που πιστεύεις ότι θα του/της αρέσει ή εισιτήρια για μια ταινία που θέλει πολύ να δείτε μαζί. Ακόμα και μια κάρτα με όμορφα λόγια θα την κάνει τη δουλειά της. Ένα απλό και μικρό δώρο πάντα δείχνει σε κάποιον ότι τον σκέφτεσαι! (Υπόδειξη για τις κυρίες: ένα στοματικό – έκπληξη ίσως είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις, χωρίς να σου κοστίσει τίποτα – απλά λέω!)

3. Να τον/την συμπεριλαμβάνεις στα μελλοντικά σου σχέδια

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα μαζί. Σημαίνει ότι σέβεσαι και νοιάζεσαι το/τη σύντροφο σου προσπαθώντας να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σας χαράζοντας ένα κοινό μέλλον και δίνοντας του/της τη δυνατότητα να «ανακατεύεται» και να γνωρίζει σημαντικά γεγονότα της ζωής σου.

4. Να σέβεσαι την ανάγκη του/της συντρόφου σου για προσωπικό χώρο

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, κάθως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αντιδρούν σε αυτό το σημείο. Κι έτσι ενώ αυτός/ή να χρειάζεται προσωπικό χώρο, εσύ να θεωρείς πως πρέπει να είστε όλη την ώρα μαζί. Όχι, καρντιά μου! Δεν πάει έτσι. Εάν θες να τα πας καλά με τη σχέση σου, οφείλεις να αποδεχθείς την ανάγκη αυτή του/της συντρόφου σου ώστε να περνάει χρόνο μόνος του/της με χάρη και ωριμότητα. Τουλάχιστον αυτό να δείχνεις εξωτερικά. Από μέσα σου μπορείς να θρηνείς ήσυχα τρώγοντας παγώτο και βλέποντας ρομαντικές ταινίες. Οι άντρες δεν ξέρω τι κάνουν όταν στεναχωριούνται! Τέλος πάντων, όπως και να ‘χει, κάποια στιγμή θα το συνηθίσεις και θα το πάρεις απόφαση. Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι το κλειδί κάθε υγιούς σχέσης που αντέχει με το πέρασμα του χρόνου, επομένως είναι σημαντικό να το αποδεχτείς και να διευκολύνεις την κατάσταση. Είναι περίεργο πως εσύ δεν θες να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου…

5. Να περνάς χρόνο με την παρέα του/της

Ακόμα κι αν είναι χειρότερη από ένα πούλμαν γεμάτο έφηβα κορίτσια που τραγουδούν Justin Bieber! Με κάθε σοβαρότητα, όποιοι/ες και να είναι οι φίλοι/ες του/της, περνώντας έναν άλφα χρόνο μαζί τους, δείχνεις ότι νοιάζεσαι αρκετά για κάποιον, ώστε να μπορείς να τα βγάλεις πέρα με ολόκληρο το πακέτο, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει χαζούς φίλους και μέλη της οικογένειας που κατακρίνουν τα πάντα. Bonus: όταν ο/η σύντροφος σου ξέρει πως βρίσκεις κάποιο άτομο τελείως αντιπαθητικό και εσύ κάθεσαι σαν ένα όμορφο και ήσυχο αγγελάκι δίπλα του/της όλη τη βραδιά.

6. Να περνάτε «χουχουλιάρικες» μέρες μαζί στο σπίτι

Πιτζάμες, delivery, ταινία στην τηλεόραση ή η αγαπημένη σας σειρά στον υπολογιστή, παιχνίδια στο playstation, κεριά, αγκαλιασμένοι με κουβερτούλα στον καναπέ τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν και φυσικά …τα πάντα ψιλο-ακατάστατα. Κάπως έτσι είναι οι χουχουλιάρικες μέρες! Αυτές τις μέρες δεν μπορεί να τις ξεπεράσει ούτε η πιο φωτεινή και ηλιόλουστη μέρα (ευτυχώς που υπάρχουν και οι χοντρές κουρτίνες δηλαδή). Κι επίσης, ύπνος, πολύς ύπνος αγκαλιά!

7. Να μιλάς για κάτι με το οποίο έχεις πρόβλημα και να μην φοβάσαι να έχεις διαφορετική γνώμη

Προφανώς και σε μια σχέση, τα δύο άτομα που την απαρτίζουν δεν είναι σαν δυο σταγόνες νερό. Εκτός από τα κοινά ενδιαφέροντα και τα πιστεύω, υπάρχουν και διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά και γνώμες. Επομένως, όταν σ’ ενοχλεί κάποια συμπεριφορά του ή έχεις πρόβλημα με κάτι στη σχέση σας, είναι προτιμότερο να το εκφράζεις εκείνη την στιγμή, παρά να το κρατάς μέσα σου. Ακόμα κι αν δημιουργηθεί κάποια ένταση μικρής διάρκειας, δείχνει ότι νοιάζεσαι για τη σχέση σας και θέλεις να υπάρχει αρμονία και ειλικρίνεια μεταξύ σας. Εάν τώρα η σχέση σου δεν μπορεί να διαχειριστεί με ευγένεια και ηρεμία το γεγονός ότι σήμερα δεν θέλεις να δεις ρομαντική ταινία, αλλά να δείτε μια ταινία δράσης ή ότι δεν μπορείς να ακούς όλη την ημέρα heavy metal στο τέρμα, τότε μάλλον καλύτερα να το σκάσεις όσο είναι νωρίς!

8. Να είσαι πρόθυμος/η να δοκιμάσετε νέα πράγματα

Μια σχέση που μένει στάσιμη τείνει να μετατραπεί σε μια νεκρή σχέση. Γι’ αυτό σηκωθείτε από τον καναπέ, πάρτε τα ποδήλατα σας και βγείτε στο δρόμο για να κάνετε αγώνες. Μπορείτε ακόμα να πάτε για μπάσκετ στο πάρκο της γειτονιάς και να παίξετε σε αντίπαλες ομάδες, αν όχι στην ίδια. Μπορείτε να πάρετε μερικά μαθήματα μαγειρικής και να κάνετε διάφορες απόπειρες μαζί στο σπίτι για να δείτε τι τελικά μάθατε. Χμμ, τι άλλο; Μπορείτε, αντί να παραγγείλετε στο σπίτι, να βγείτε έξω και να φάτε τα αγαπημένα σας σουβλάκια. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε ταξίδια! Γενικά, υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να ανανεώνετε τη σχέση σας, αρκεί να είστε πρόθυμοι!

9. Τέλος, να λες στο/στη σύντροφο σου ότι νοιάζεσαι γι’ αυτόν/ή και να το κάνεις συχνά.

Αρκετά έως υπερβολικά απλό, αλλά ιδιαίτερα υποτιμημένο. Είναι τόσο απλό να της εκμυστηρευτείς τα αισθήματα σου, με μια γλυκιά φράση, όταν κλείνεις το τηλέφωνο, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι μπροστά στους φίλους σου ή να του πεις ότι είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί, ακόμα κι αν στην απέναντι πλευρά οι ελεύθερες φίλες σου γουρλώνουν τα μάτια τους ενώ πίνουν το ποτό τους, επειδή δεν πιστεύουν ότι υπάρχει τέτοια σχέση. Ποτέ μην υποτιμάς μια ειλικρινή και ουσιαστική έκφραση των συναισθημάτων σου για κάποιον. Αν κι αυτός/η σε αγαπάει το ίδιο, δεν θα βαρεθεί ποτέ να το ακούει!