Ψυχαγωγία Ενημέρωση

11 χρόνια από τη δολοφονία Σεργιανόπουλου: «Δεν άντεχε τον εαυτό του, αυτομαστιγωνόταν σαν τον Ταχτσή»

11 χρόνια από τη δολοφονία Σεργιανόπουλου: «Δεν άντεχε τον εαυτό του, αυτομαστιγωνόταν σαν τον Ταχτσή»

Εντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου ο συνήγορος του γνωστού ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης αποκάλυψε άγνωστες πτυχές τόσο του εγκλήματος, όσο του χαρακτήρα του ανθρώπου που αγάπησε το ελληνικό κοινό μέσα από τη σειρά του Mega, «Δύο Ξένοι».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε στις 4 Ιουνίου 2008 με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Δράστης της στυγερής δολοφονίας ο 30χρονος Γεωργιανός, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

«Σκοτώθηκε από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολεμικές τέχνες, ήταν πρωταθλητής στο τζούντο. Βάσει του κινητού του Νίκου συνελήφθη, το είχε πάρει μαζί του και όταν το ενεργοποίησε μπορέσαμε και τον βρήκαμε», αποκαλύπτει ο Αλέξης Στεφανάκης. «Ο λόγος που ο δράστης παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε, ήταν για να έχει ελαφρυντικό», τόνισε ο κ. Στεφανάκης και εξήγησε ότι στο καλαμάκι μέσω του οποίου είχε γίνει η χρήση ουσιών «είχε βρεθεί μόνο DNA του Νίκου».

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος με την Εβελίνα Παπούλια

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος με την Εβελίνα Παπούλια στα γυρίσματα του σίριαλ "Δύο Ξένοι"

«Αυτομαστιγωνόταν σαν τον Ταχτσή»

«Εχουμε ένα φαινόμενο Ταχτσή, ένα αυτομαστίγωμα. Εχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τα έχει όλα και την ίδια στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν εξηγείται με αυτό τον βηματισμό, είναι πολύ βαθύτερο το θέμα και αφορά μια δική του διαδρομή, μια δική του αποδοχή και κατά πόσο ήταν αποδεκτός και οικογενειακά και σε όλο το κομμάτι αυτό. Είναι ένας τρόπος δικιάς του τιμωρίας. Το κομμάτι αυτό δεν έχει να κάνει με ηδονή ή ικανοποίηση, είναι πολύ βαθύτερο. Εχει να κάνει με το αντίθετο, με αυτομαστίγωση και αυτοταπείνωση», αποκαλύπτει ο γνωστός δικηγόρος.

«Δεν σκότωσε ένα, αλλά τέσσερα άτομα»

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Στεφανάκης αναφέρθηκε στο δράμα της οικογένειας του Νίκου Σεργιανόπουλου μετά τη δολοφονία του. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι η οικογένειά του ηθοποιού ξεκληρίστηκε μέσα σε πέντε χρόνια. «Το δράμα αυτής της οικογένειας είναι ανεπανάληπτο. Πέθανε η αδελφή του, πέθανε ο γαμπρός του, πέθανε η μάνα του, οι οποίοι θάνατοι αυτοί έρχονταν λίγο πριν από ένα δικαστήριο. Ηταν συγκλονιστικό. Ο άνθρωπος αυτός δε σκότωσε εκείνη τη στιγμή μόνο τον Νίκο, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους», είπε.

«Βοηθούσε κόσμο»

«Θέλω να τον θυμόμαστε σαν έναν άνθρωπο που του άξιζε όλη αυτή η αγάπη. Είχε καλοσύνη και βοηθούσε πολύ κόσμο, χωρίς ποτέ να το επεδίωκε να μαθευτεί. Ήταν ένας άνθρωπος με πολλές καλές πλευρές αλλά που δυστυχώς βασανιζόταν από τις δικές του Ερινύες» καταλήγει ο δικηγόρος αναφερόμενος στον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Leave a Comment