Ψυχαγωγία Ενημέρωση

17χρονος που ανυπομονεί να μπολιαστεί - Κουράστηκα να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ

17χρονος που ανυπομονεί να μπολιαστεί - Κουράστηκα να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ

17χρονος που ανυπομονεί να εμβολιαστεί: «Κουράστηκα να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»

“Θα το ήθελα πάρα πολύ να είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο, το περιμένω αρκετούς μήνες”, τόνισε σε συνέντευξή του ο17χρονος μαθητής Λυκείου,ΓιώργοςΜετλάρης, που ανυπομονεί να

0000

εμβολιαστεί κατά τουκορωνοϊού.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμα για τουςεφήβουςπου αναμένεται την Πέμπτη και θα τα ραντεβού θα γίνονται με απαραίτητη τη γονική συναίνεση, ο ίδιος συγκλονίζει για την κατάσταση που βλέπει αναφορικά με τη διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους ανθρώπους να διασωληνώνονται»

“Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους νέους να διασωληνώνονται, να πηγαίνουν στιςΜΕΘ, να νοσούν. Κουράστηκα από το κλείσιμο κατά τους μήνες τηςκαραντίνας. Θέλω να αλλάξει η κατάσταση και να προχωρήσει ο κόσμος ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο που μας ταλανίζει εδώ και τόσους μήνες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο17χρονοςεξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην

επιστημονικήκοινότητααναφερόμενος στην έγκριση για τους εμβολιασμούς τωνεφήβωνσημειώνοντας πως “ως νέοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να δώσουμε το παράδειγμα. Η γενιά μας να είναι αυτή που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα πιο δημιουργική εποχή, γιατί είμαστε το μέλλον της πατρίδας. Η Υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα”.

Όπως έκανε γνωστό, αρκετοί συνομήλικοί του παραμένουν επιφυλακτικοί με τοεμβόλιο, ωστόσο ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

“Παρακολουθούν την εξέλιξη τηςπανδημίας, ενημερώνονται και θέλουν να αλλάξει κάτι. Εμπιστεύονται τηνεπιστημονικήκοινότητα. Θα υπάρξει αργά ή γρήγορα ένα δυναμικό εμβολιαστικό κύμα, ώστε κι εμείς οι νέοι να προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να

χτίσουμε το τείχος ανοσίας που απαιτείται”.

“Μπορεί κάποιοινέοινα πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν ή θα το περάσουν πιο ανώδυνα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού, βοηθώντας να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται”, επισήμανε.

“Ναι” στο freedom pass

Εν συνεχεία, οΓιώργος Μετλάρηςαναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται στη νέα γενιά για να προχωρήσουν οιεμβολιασμοί.

“Τοfreedompass, είναι ένα κίνητρο για τους νέους. Δεν το θεωρώ δωροδοκία και εξαγορά. Αξιοποιείται σε τομείς που επλήγησαν πιο πολύ στηνκαραντίνα, δηλαδή στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Είναι ένα

κίνητρο να τονωθεί η Οικονομία”, σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δύσκολη εμπειρία τουlockdownμε την τηλεκπαίδευση, την οποία χαρακτήρισε “καλό εργαλείο” και την έλλειψη επικοινωνίας με φίλους, συγγενείς και κυρίως με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

“Οι παππούδες μου έσπευσαν από τους πρώτους να κάνουν τοεμβόλιογιατί ήθελαν να δουν τα εγγόνια τους μετά από καιρό. Η γιαγιά μου έβαλε τα καλά της για να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο”, ανέφερε.

Τέλος, ο μαθητής Λυκείου αποκάλυψε πως μετά την άρση τωνπεριοριστικώνμέτρωνο ίδιος έχει πάει σεπάρτιμε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δηλώνοντας ότι “έχουμε ανάγκη να βγούμε να διασκεδάσουμε. Το σημαντικότερο όμως είναι να τηρούμε τα μέτρα και να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα”.

Leave a Comment