Ψυχαγωγία Ενημέρωση

48χρονη γέννησε το μωρό που πάντα ήθελε μετά από 18 αποβολές και 90.000 ευρώ σε εξωσωματικές

48χρονη γέννησε το μωρό που πάντα ήθελε μετά από 18 αποβολές και 90.000 ευρώ σε εξωσωματικές

Γυναίκα με 18 αποβολές – Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία πραγματοποίησε δεκαοκτώ αποβολές. Το σώμα της ίδιας απέρριπτε τις εγκυμοσύνες της. Η ίδια αποκάλυψε πως έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς έγινε μητέρα στα 48 έτη της.

Γυναίκα με 18 αποβολές – Αληθινή ιστορία: Λίγα λόγια για τον Mark και τη Louise

Η Louise Warneford και ο σύζυγός της, ο 55χρονος Mark, από την Σουίντον, υπέφεραν για

0000

16 χρόνια από αμέτρητους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αυτοί, κόστισαν περίπου 90.000 ευρώ. Μάλιστα, όλο αυτό έγινε πριν κάποιος ειδικός βρει τελικά την αιτία που κρυβόταν πίσω από τις αποβολές της.

Λίγο πριν τα παρατήσει, το 2010, το ζευγάρι συμφώνησε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια. Το έκανε από τότε που ένας γιατρός τους είπε ότι ένα έμβρυο από δωρεά μπορεί να έχει επιτυχία. Έτσι, η Louise γέννησε ένα υγιές παιδί, τον William, στις 37 εβδομάδες.

Η επανάσταση άρχισε το 2015. Τότε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η

Louise είχε «κύτταρα – δολοφόνους. Αυτό, σήμαινε ότι το σώμα της κατέστρεφε τα έμβρυά της. Αν και οι άνθρωποι μερικές φορές τους περνάνε για τους παππούδες του μικρού William. Ωστόσο, η Louise και ο Mark αναφέρουν ότι πετάνε στα σύννεφα που κατάφεραν ν’ αποκτήσουν τελικά το δικό τους παιδί.

Η Louise εξηγεί: “Ο Mark και εγώ προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί από τότε που ήμουν 32. Είχαμε υποστεί 18 αποβολές. Ξοδέψαμε πάνω από 90.000€. Όμως, κοιτάζοντας τώρα τον William ξέρουμε ότι άξιζε τον κόπο.”

Γυναίκα με 18 αποβολές – Αληθινή ιστορία: Το ξεκίνημα του ζευγαριού

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1999. Η Louise ήξερε απ’ την αρχή ότι ο Mark ήταν «αυτός» με τον οποίο ήθελε να κάνει οικογένεια.

Ωστόσο, λόγω της αγγειεκτομής του Mark, το ζευγάρι έπρεπε να

αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Λέει: “Πήγαμε σε ειδικό γονιμότητας για να μάθουμε για τον πιο γρήγορο τρόπο σύλληψης και πρότειναν την σπερματέγχυση.

“Βρήκαμε έναν δωρητή που είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Mark και ξεκινήσαμε μαζί τη διαδικασία.”

“Έμεινα έγκυος αρκετές φορές με τη σπερματέγχυση, αλλά κάθε φορά έχανα το μωρό γύρω στις 14 εβδομάδες.”

“Κάθε φορά που έλεγα «αυτό ήταν» και πίστευα ότι θα έχω την

τέλεια οικογένεια που πάντα ήθελα – δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω την ώρα που απέβαλλα.”

“Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά ενώ έμεινα έγκυος αρκετές φορές, πάντα έχανα το μωρό.”

“Το σώμα μου απέβαλλε κάθε φορά το μωρό και δεν ξέραμε το λόγο. Ήταν ένα μυστήριο.”

Η Louise εγκατέλειψε το όνειρό της το 2010, ανίκανη να αντιμετωπίσει άλλες προσπάθειες.

Λέει: “Δεν υπάρχει θλίψη που να μπορεί να συγκριθεί με την απώλεια ενός πολυπόθητου μωρού – όλες οι ελπίδες και τα όνειρά μας θρυμματίστηκαν.”

“Χρησιμοποιήσαμε ακόμη και τράπεζα σπέρματος, αλλά κι αυτό απέτυχε.”

Γυναίκα με 18 αποβολές – Αληθινή ιστορία: Το πρόβλημα

Ωστόσο, αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πήγαινε στραβά με το σώμα της, η Louise επισκέφτηκε μια κλινική που μπόρεσε τελικά να διαγνώσει το πρόβλημα της γονιμότητάς της.

Η Louise είπε: “Συνάντησα έναν ειδικό, τον Δρ. Shehata και μου είπε ότι είχα κύτταρα- δολοφόνους στο σώμα μου, γι’ αυτό δεν μπορούσα να κρατήσω παιδί.”

“Του είπα ότι είχα 18 αποβολές και ότι δεν μπορούσα να περάσω ξανά από αυτή τη διαδικασία, αλλά εκείνος μου έδωσε το θάρρος και τη δύναμη να δοκιμάσω ακόμη μια φορά.”

“Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν ήμουν 47 ετών είπα στον Mark ότι έπρεπε να δοκιμάσουμε μια ακόμη φορά πριν περάσω τα 50.”

“Αυτή τη φορά, επειδή ήμουν πολύ μεγάλη για αρκετές κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισα να κάνω τη δική μου έρευνα και χρησιμοποίησα τη μέθοδο δωρεάς εμβρύου στην Κλινική Gynem στην Πράγα.”

Γυναίκα με 18 αποβολές – Αληθινή ιστορία: Η ανέλπιστη εγκυμοσύνη

Η Louise τελικά έμεινε έγκυος και μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη, ο γιος τους, ο William, ήρθε στη ζωή!

“Γεννήθηκε στις 37 εβδομάδες μέσω μιας προγραμματισμένης καισαρικής τομής επειδή μου είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον πλακούντα.”

“Μπορεί να μην κατάφερα να απολαύσω την εγκυμοσύνη μου, γιατί φοβόμουν συνεχώς ότι θα τον έχανα, όμως άξιζαν όλοι οι κόποι μου.”

Η Louise μοιράζεται τώρα την ιστορία της για να προσφέρει βοήθεια σε όποιον αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με εκείνη και να στηρίξει τις γυναίκες που έχουν υποστεί αποβολές.

Η Louise είπε: “Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου, αλλά όταν έχω το γιο μου στην αγκαλιά μου ξέρω ότι άξιζε τον κόπο.”

“Είμαστε μια τέλεια οικογένεια τώρα και επιτέλους αισθάνομαι πλήρης.”

Γυναίκα με 18 αποβολές – Αληθινή ιστορία: Τα έξοδα και ο χρόνος που χρειάστηκε για να μείνει, η Louise, έγκυος

“Ξοδέψαμε συνολικά 90.000€ και μαζεύαμε χρήματα γι’ αυτό το σκοπό 16 χρόνια, τα βγάζαμε πέρα πολύ οικονομικά αλλά θέλαμε ένα παιδί πολύ περισσότερο από όσο θέλαμε τα χρήματα.”

“Θέλουμε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορεί να πέρασα από πολλούς κύκλους εξωσωματικών και αρκετές αποβολές, όμως τώρα έχω στα χέρια μου το παιδί που πάντα λαχταρούσα.”

Ο κ. Hassan Shehata, Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Αναπαραγωγικής Ανοσολογίας και Εγκυμοσύνης, δήλωσε τα εξής: “Τα κύτταρα- δολοφόνοι είναι κύτταρα που κατά βάση έχουν ευεργετική δράση στον οργανισμό, αφού προστατεύουν το σώμα από τους ξένους εισβολείς όπως ιοί και βακτήρια. Σε μια εγκυμοσύνη επιτρέπουν στο ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργήσει με ειδικό μηχανισμό, ώστε να προστατέψει το έμβρυο και να επιτρέψει την ανάπτυξή του. Ωστόσο, θεωρούνται υπεύθυνα για την επίθεση στο αναπτυσσόμενο έμβρυο με αποτέλεσμα την αποβολή.”

“Ωστόσο, θυμάμαι ότι ήταν αρκετά αποφασισμένη να πετύχει και σκέφτηκα ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της αξίζουν την ευκαιρία να γίνουν γονείς. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τους βοηθήσω να πετύχουν το στόχο τους και που συμμετείχα σε ένα τόσο απίστευτο ταξίδι.”

Leave a Comment