Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αγρίεψε η Παγώνη - Με self test όλη η οικογένεια στο Πασχαλινό τραπέζι

Αγρίεψε η Παγώνη - Με self test όλη η οικογένεια στο Πασχαλινό τραπέζι

Αγρίεψε η Παγώνη-Με self test όλη η οικογένεια στο Πασχαλινό τραπέζι

Ματίνα Παγώνη: «Με self test όλη η οικογένεια στο Πασχαλινό τραπέζι», δήλωσε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Το βράδυ της Ανάστασης για να υπάρχει σιγουριά οι

0000

οικοδεσπότες και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνειself test. Αντίθετα, όσοι πάνε εκκλησία Μ. Παρασκευή Μ. Σάββατο κλπ να κάνουν χρήση διπλής μάσκας. Επειδή, δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις τόνισε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Ματίνα Παγώνη: Όσα ανέφερε αρχικά

Αναφερόμενη στα στατιστικά των τελευταίων ημερών, επεσήμανε πως η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%. Στη Θεσσαλονίκη είναι 91%, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87% «Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποιήση. Επίσης, υπάρχει ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, πρόσθεσε πως πριν 3 βδομάδες ήταν σε

αναμονή διασωληνωμένων σε νοσοκομεία, γύρω στα 15-16 άτομα μέχρι να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ το Σαββατοκύριακο 3-5.

Δηλώσεις Ματίνας Παγώνη: Το self test και το πασχαλινό τραπέζι

Έκανε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού και να πάνε να εμβολιαστούν. Επίσης, σημείωσε πως ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτηθεί η ανοσία. Υπογράμμισε πως το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την 2η δόση.

Ματίνα Παγώνη: Τι είπε στη συνέχεια

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην στάση αναμονής στους εμβολιασμούς με Astrazeneca για όσες εγκυμονούν ή σκοπεύουν να κυοφορήσουν ενώ για όσους έχουν θέμα με τα αιμοπετάλια είπε να το συζητούν με τους γιατρούς του.

Μιλώντας για την ινδική μετάλλαξη επεσήμανε πως

δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία. «Αυτό που έχουμε ως στοιχείο σήμερα είναι πως το πρώτο κρούσμα δεν είχε σχέση με ταξίδια, το άλλο είχε με το Ντουπάι ενώ τα συμπτώματα και στα 2 περιστατικά είναι απλά. Το ψάχνουμε και έντος των ημερών νομιζω θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Comment