Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αλατόνερο αντί για εμβόλιο - Νοσοκόμα ξεγέλασε 8.500 ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να ξανά εμβολιαστούν

Αλατόνερο αντί για εμβόλιο - Νοσοκόμα ξεγέλασε 8.500 ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να ξανά εμβολιαστούν

Νοσοκόμα από τη Γερμανία κατηγορείται ότι χορηγούσε αλατόνερο αντί για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι το έκανε για να σώσει τη θέση εργασίας της.

Συγκεκριμένα, η 40χρονη νοσοκόμα στην Κάτω Σαξονία φέρεται να

0000

χορηγούσε αλατούχο διάλυμα αντί για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού σε πάνω από 8.500 ανθρώπους, τους περασμένους Μάρτιο και Απρίλιο. Ήδη έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον έξι περιστατικά.

Όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος της Γερμανίδας νοσοκόμας “προέβη μία και μόνη φορά στη αντικατάσταση του εμβολίου με αλατόνερο και το έκανε με σκοπό να μη χάσει τη δουλειά της. Ο ισχυρισμός της είναι ότι πανικοβλήθηκε αφού έσπασε ένα φιαλίδιο με εμβολιαστικό σκεύασμα και φοβούμενη απόλυσή της το ξαναγέμισε με αλατούχο διάλυμα συνεχίζοντας να εμβολιάζει με αυτό”.

Υπενθυμίζεται ότι από κάθε φιαλίδιο προκύπτουν έξι δόσεις του εμβολίου.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ενέσεις στους

συγκεκριμένους πολίτες περιελάμβαναν ποσότητα του εμβολίου, η οποία ήταν διαλυμένη σε αλατόνερο.

Από την αντίπερα όχθη, οι αρχές στην περιοχή Φρίσλαντ, όπου βρίσκεται και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν η 40χρονη νοσοκόμα, υποπτεύονται ότι έχει προβεί σε παρόμοια κίνηση περισσότερες φορές από τις έξι, τις οποίες έχει ήδη ομολογήσει, ενώ έχουν καταγράψει αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες εξέφραζε τις αντιρρήσεις της προς τα εμβόλια.

Συνολικά 8.557 ανθρώπους εμβολίασε η νοσοκόμα

Πλέον και οι 8.557 άνθρωποι που πέρασαν από τα χέρια της νοσοκόμας, προκειμένου να

εμβολιαστούν, από τις 5 Μαρτίου έως και τις 20 Απριλίου, έχουν προσκληθεί για επανεμβολιασμό τους.

Μπορεί ο εμβολιασμός με αλατόνερο να μην προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό, όμως, είναι σημαντικό να κάνουν το εμβόλιο όσοι είχαν υποθετικά ανοσοποιηθεί τότε, καθώς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εμβολιάζονταν οι ομάδες υψηλού κινδύνου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι ηλικιωμένοι ή ευπαθείς πολίτες διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο νόσησης χωρίς να το γνωρίζουν.

Leave a Comment