Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ανοίγει η εστίαση αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μουσική – Όλοι σπίτι στις 23.00

Ανοίγει η εστίαση αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μουσική – Όλοι σπίτι στις 23.00

Ανοίγει η εστίαση αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μουσική – Όλοι σπίτι στις 23.00

Με βεβαίωση ή SMS για να γνωρίζει το Κράτος Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές από αύριο Μεγάλη Πέμπτη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει ανακοινώσεις για τα

0000

sms στο 13033 και τις βεβαιώσεις αλλά και τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίς είπε πως από τον Μαΐο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι πάνω από 30 έτη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, χρησιμοποίησε ως δικαιολογία τις φερόμενες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, προκειμένου να πείσει τους πολίτες πως θα αργήσει ακόμα η κανονικότητα, παρά τους εμβολιασμούς, επαναλαμβάνοντας πως πριν το πασχαλινό τραπέζι καλό είναι όσοι συμμετέχουν να κάνουν self test.

Τον λόγο πήρε έπειτα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπνεθύμισε αρχικά τα μέτρα που πρέπει να ακολουθούνται στην εκκλησία (ένα άτομο ανά 25 τ.μ., διπλή μάσκα, επιτάφιος μόνο πέριξ γύρω του ναού).

Μόνο για την Κυριακή του Πάσχα, συνέχισε, επιτρέπεται, δύο οικογένειες μαζί για

τον εορτασμό (9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, 12 σε υπαίθριο).

Από την Δευτέρα του Πάσχα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες αλλά ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να είναι σπίτι στις 23.00.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός τόνισε πως καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα της εστίασης, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουντο αργότερο στις 22:45!

Οι έγγραφες βεβαιώσεις και η αποστολή μηνυμάτων στο 13033 θα συνεχιστούν έως τις 15 Μαΐου, με κωδικό 6 για όσους πολίτες θα πηγαίνουν σε καφέ και εστιατόρια από τηn Δευτέρα 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση.

Από αύριο, Μ.Πέμπτη απελευθερώνονται οιδιαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ των δήμων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας για όλες τις δραστηριότητές τους και τις καθημερινές και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η

χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι

α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,

β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,

γ) πάντα με την τήρηση των

προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Σχετικά με τοχρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

ΤηνΚυριακή τουΠάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται ηδιενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστσε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Leave a Comment