Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αχώριστοι ως τον θάνατο: Πέθαναν την ίδια ημέρα κρατημένοι από το χέρι, μετά από 65 χρόνια μαζί

Αχώριστοι ως τον θάνατο: Πέθαναν την ίδια ημέρα κρατημένοι από το χέρι, μετά από 65 χρόνια μαζί

Μια ιστορία αγάπης 65 ετών έφτασε στο τέλος της πριν από μερικές ημέρες όταν ένα ζευγάρι στοΜιζούριπέθανε σε γηροκομείο την ίδια ημέρα, με μόλις 20 ώρες διαφορά.

«Αχώριστοι» από την αρχή, οι Χάριετ και Τζον «Τζακ» Μόρισον πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές μαζί σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στο Σεντ Λούις, σύμφωνα με την νεκρολογία του Τζακ.

Οι δυο τους κρατιόνταν από το χέρι ενώ ήτανξαπλωμένοι ο ένας διπλά στον άλλον στα κρεβάτια τους πριν ο 86χρονος Τζακ

αφήσει την τελευταία του πνοή στις 3.34 τα ξημερώματα στις 11 Ιανουαρίου. Η 83χρονη Χάριετ πέθανε λίγο

0000

αργότερα, στις 11.53 το βράδυ.

«Είμαι στενοχωρημένη, αλλά ξέρω πως αναπαύονται εν ειρήνη και είναι πάλι μαζί. Ήταν αλήθεια μια ιστορία αγάπης για μυθιστόρημα», είπε η ανιψιά τους, Σου.

Όπως εξήγησε, το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1955 όταν ο Τζακ οδηγούσε ένα μισθωμένο λεωφορείο στο οποίο έτυχε να βρίσκεται η Χάριετ με τον πατέρα της. Το Χάλογουιν εκείνης της χρονιάς βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού. «Πήγαν και φαγητό και δεν χωρίστηκαν ποτέ ξανά από εκείνη την ημέρα και μετά», λέει η Σου.

Έξι μήνες αργότερα, ο Τζακ και η Χάριετ παντρεύτηκαν, με εκείνον να συνεχίζει την δουλειά του ως οδηγός λεωφορείου και εκείνη να περνά τις ημέρες της μεγαλώνοντας τους δυο γιους τους. Στη διάρκεια του γάμου τους, οι δυο τους έκαναν σχεδόν τα πάντα μαζί, από θελήματα μέχρι μαγείρεμα.

Ο Τζακ μάλιστα ξυπνούσε κάθε πρωί πριν την Χάριετ για να της ετοιμάσει καφέ και περίμενε ώρες μέσα στο αυτοκίνητο όταν εκείνη πήγαινε στο κομμωτήριο. «Δεν έβλεπες τον Τζακ αν δεν έβλεπες και την Χάριετ», λέει η ανιψιά τους.

Για περισσότερο από 65 χρόνια «ζούσαν μαζί σχεδόν αχώριστοι» απολαμβάνοντας ταξίδια και περνώντας χρόνο με οικογένεια και φίλους, σύμφωνα με την νεκρολογία του Τζακ. Ωστόσο πριν από περίπου ένα χρόνο η υγεία τους άρχισε να επιδεινώνεται.

Όλα ξεκίνησαν με μια πτώση για την Χάριετ ενώ πήγαινε βόλτα τον σκύλο της, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη λεκάνη. Λίγο αργότερα άρχισε να εμφανίζει σημάδια άνοιας οπότε και μεταφέρθηκε στον οίκο ευγηρίας.

Ο Τζακ την ακολούθησε λίγο αργότερα όταν επίσης έπεσε, σπάζοντας τον αυχένα του οπότε χρειαζόταν αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρόλο που ζούσαν τέσσερις πόρτες μακριά, περνούσαν σχεδόν κάθε βράδυ μαζί, αγκαλιασμένοι και κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου για να κοιμηθούν. Τον Δεκέμβριο τα πράγματα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν η Χάριετ σταμάτησε να τρώει και να πίνει.

Καταρρακωμένος ο Τζακ επίσης φέρεται να σταμάτησε να τρώει όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα για την υγεία της συζύγου του.

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου τα πράγματα έδειχναν πολύ άσχημα για την Χάριετ και μια νοσοκόμα ρώτησε την Σου αν μπορεί να βγάλει τα έπιπλα από το δωμάτιο του Τζακ ώστε να την βάλουν δίπλα του στις τελευταίες της στιγμές.

Τελικά ο Τζακ ήταν εκείνος που έφυγε πρώτος από την ζωή με την Χάριετ, περικυκλωμένη από τους συγγενείς τους, να το ακολουθεί λίγο αργότερα.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό μετακίνησε τα κρεβάτια τους το ένα δίπλα στο άλλο για να είμαι μαζί τις τελευταίες ώρες τους. Για περισσότερα από 65 χρόνια ζούσαν μαζί, γελούσαν μαζί, αγαπούσαν μαζί και πέθαναν τελικά μαζί. Το τέλειο φινάλε για μια τέλεια ιστορία αγάπης», ανέφερε η ανιψιά τους.

Leave a Comment