Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Βούτηξε το βρέφος ανάποδα στη βάπτιση – Το βράδυ το μωρο εφυγε στον παράδεισο

Βούτηξε το βρέφος ανάποδα στη βάπτιση – Το βράδυ το μωρο εφυγε στον παράδεισο

Ρουμανία: Βρέφος πέθανε μετά τη βάπτιση – Μαζεύουν υπογραφές να αλλάξει η τελετή

Την ύπαρξη νερού στους πνεύμονες έδειξε η αυτοψία που έγινε στο μωρό που πέθανε λίγο μετά τη βάπτισή του στη Ρουμανία. Έντονες οι αντιδράσεις του κόσμου που ζητούν να αλλάξει το επικίνδυνο τελετουργικό.

0000

Έντονες οι αντιδράσεις εναντίον της ΟρθόδοξηςΕκκλησίαςστην Ρουμανία. Ο κόσμος ζητάει να αλλάξει η τελετή της βάπτισης, έπειτα από τον θάνατο ενός βρέφους, αφού βυθίστηκε τρεις φορές στο ιερό νερό.

Το έξι εβδομάδων μωρό υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μερικές ώρες. Η αυτοψία που ολοκληρώθηκε σήμερα έδειξε την ύπαρξη υγρού στους πνεύμονες.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο που έχει συγκεντρώσει ήδη 56.000 υπογραφές που ζητάει να αλλάξει το τελετουργικό της βάπτισης. “Ο θάνατος ενός νεογέννητου εξαιτίας αυτής της πρακτικής αποτελεί τραγωδία”, αναφέρεται μεταξύ άλλων. “Αυτός ο

κίνδυνος πρέπει να αποκλειστεί από τη βάπτιση”.

Ένας χρήστης του διαδικτύου, σύμφωνα με την ιστοσελίδαGuardian, έκανε λόγο για “βαρβαρότητα” του τελετουργικού και ένας άλλος άσκησε κριτική στο “πείσμα εκείνων που επιμένουν πως είναι θέλημα του Θεού”.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν σημειωθεί και άλλα

παρόμοια περιστατικά τα τελευταία έτη. Εκπρόσωπος της εκκλησίας πρότεινε να βρέχουν με λίγο νερό το μέτωπο του βρέφους αντί να βυθίζουν ολόκληρο το μωρό στο νερό, ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Teodosie, αρχηγός της παραδοσιακής πτέρυγας της Εκκλησίας, δήλωσε ότι το τελετουργικό δεν θα αλλάξει.

Πηγή : news247.gr

Leave a Comment