Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα! Χρυσό Μετάλλιο ο Διόνυσης Ξένος στο Κ1 Καράτε, μέσα στην Κωνσταντινούπολη

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα! Χρυσό Μετάλλιο ο Διόνυσης Ξένος στο Κ1 Καράτε, μέσα στην Κωνσταντινούπολη

Ο Διονύσης Ξένος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -67κ., επικρατώντας στον τελικό του Ιάπωνα Hiroto Shinohara με senshu μετά από μια δραματική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα

Δύο ονειρεμένες ημέρες, οκτώ μεγάλες νίκες με την τελευταία να είναι και η πιο σημαντική στην καριέρα του Διονύση Ξένου, ο οποίος κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε διοργάνωση Karate 1, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Η παράδοση που είχε στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαιώθηκε. Η εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται από τα τέλη της περασμένης σεζόν επιβεβαιώθηκε. Από τότε έχασε δύο τελικούς ρεπεσάζ, βρέθηκε πολύ κοντά στο βάθρο, αλλά τα πάντα στράβωναν την τελευταία στιγμή.

Αυτή τη φορά όμως όλα πήγαν έτσι όπως έπρεπε, έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει.

Προερχόμενος από μια σκληρή προετοιμασία στην Αίγυπτο, πήγε στην Κωνσταντινούπολη να πάρει αυτό που του αξίζει, το χρυσό μετάλλιο. Δεν συμβιβάστηκε με κανένα άλλο σκαλί του βάθρου παρά μόνο με το κορυφαίο!

Στον τελικό της Κυριακής δεν είχε κανένα τυχαίο καρατέκα απέναντί του, αλλά τον νούμερο επτά του κόσμου και τον άνθρωπο που του είχε στερήσει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ρεπεσάζ του Βερολίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, τον Ιάπωνα, Hiroto Shinohara. Ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη

Ο τελικός ήταν όπως αναμενόταν. Κλειστός, με τους δύο καρατέκα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ωστόσο, τα πατήματα του Ξένου ήταν καλύτερα από την αρχή. Πιο «γεμάτες» κινήσεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Ξένος ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον πόντο me yuko με 19 δευτερόλεπτα να απομένουν. Η απάντηση του Shinohara ήρθε επτά δευτερόλεπτα αργότερα με δικό του yuko ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μέχρι το τέλος ο Ξένος κράτησε το senshu και παράλληλα και τη μεγάλη νίκη επιστρέφοντας στο βάθρο μετά από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σαντιάγκο (Χιλή), κατακτώντας το τρίτο του μετάλλιο σε επίπεδο Karate 1 Series A, αλλά και το τρίτο μετάλλιο καριέρας στην Πόλη.

Leave a Comment