Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δεν είμαι χημικός να ξέρω τι ζημιά θα έκανα - δικαιολογήθηκε η γυναίκα με το βιτριόλι

Δεν είμαι χημικός να ξέρω τι ζημιά θα έκανα - δικαιολογήθηκε η γυναίκα με το βιτριόλι

«Δεν είμαι χημικός να ξέρω τι ζημιά θα έκανα» δικαιολογήθηκε η γυναίκα με το βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση βρίσκεται η ανάκριση, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, με την35χρονη Ιωάννανα έχει υποβληθεί σε πολλαπλέςχειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να

0000

επιδιορθώσει τις βλάβες στο πρόσωπο και το σώμα της.

Τις επόμενες εβδομάδες η δικογραφία πρόκειται να διαβιβαστεί σε δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει με ποια κατηγορία θα παραπεμφθεί σε δίκη η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση, η οποία χθες ομολόγησε το έγκλημα, καταθέτοντας συμπληρωματικά στην ανακρίτρια.

Οι βαριές κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι

Χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα κίνητρα και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να επιτεθεί στην Ιωάννα, η 36χρονη δεν αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η οποία επισύρει πολυετή κάθειρξη και υποστήριξε ότι αποδέχεται το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Ένα αδίκημα, το οποίο τιμωρείται σαφώς πιο ήπια από το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο επισύρει κάθειρξη από 5 έως 15 έτη ή από 2 έως 8 έτη. Αντίθετα, το πλαίσιο ποινής για την σωματική βλάβη είναι από 5 έως 10 έτη.

Η κατηγορουμένη δήλωσε «συντετριμμένη» για ότι έκανε, αλλά και άγνοια για το τι μπορεί να

προκαλέσει το βιτριόλι που έριξε στην Ιωάννα. Χαρακτηριστικά είπε στην απολογία της στην ανακρίτρια: «Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά».

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση της ανακρίτριας για το ενδεχόμενο ακόμη και θανάτου του θύματος σε περίπτωση που εισέπνεε το θειικό οξύ ή δεν το ξέπλενε άμεσα από το σώμα της, υποστήριξε: «Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά, γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός. Δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, η 36χρονη δεν θέλησε να αποκαλύψει στην ανακρίτρια από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, σημειώνοντας «για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα».

Μάλιστα, η κατηγορουμένη δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της ούτε για τους λόγους για τους οποίους έκανεεπίθεση με βιτριόλιστην Ιωάννα και παρέπεμψε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο, όπως είπε. «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα


πράγματα από άλλη οπτική γωνία» επεσήμανε και συμπλήρωσε «δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Η κατηγορουμένη καταλήγοντας είπε «παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο, σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφε μία έντιμη διαδρομή μέχρι σήμερα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Προηγουμένως, είχε κάνει λόγο για εμμονή της με την Ιωάννα και είχε ζητήσει συγνώμη για ότι της προκάλεσε. «Δηλώνω τη μεταμέλειά μου και τη συγγνώμη μου. Εάν φυσικά γίνει δεκτή» τόνισε η 36χρονη, λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία της και επιστρέψει πίσω στις φυλακές, όπου κρατείται από τον περασμένο Μάιο.

Λίγο αργότερα, η35χρονη Ιωάνναπου δέχτηκε τηνεπίθεση με βιτριόλι, έχοντας ενημερωθεί για το περιεχόμενο της απολογίας της κατηγορουμένης, της διαμήνυε, μέσω των συνηγόρων της, πως η συγνώμη της δεν μπορεί να γίνει δεκτή δέκα μήνες μετά. Θεωρεί τη συγνώμη ψεύτικη και υποκριτική, δεδομένου ότι η 36χρονη δεν απάντησε σε κανένα κρίσιμο ερώτημα και πιστεύει ότι σκοπός της ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι απλά να την τραυματίσει και να την πονέσει.

Η35χρονη Ιωάννα, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας της σήμερα, έπειτα από τα πολλέςχειρουργικές επεμβάσειςστις οποίες έχει υποβληθεί μετά τηνεπίθεση με βιτριόλι, αναφέρει: «Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ».

Πηγή : fumara.gr

Leave a Comment