Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δεν το χωραει ανθρώπου νους - Γιαγιά ζήτησε μεροκάματα για να κρατάει τον 12 μηνών εγγονό της

Δεν το χωραει ανθρώπου νους - Γιαγιά ζήτησε μεροκάματα για να κρατάει τον 12 μηνών εγγονό της

Γιαγιά ζήτησε μισθό για να κρατάει τον 12 μηνών εγγονό τηςΌταν ετοιμάζεσαι να κάνεις οικογένεια, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, πρέπει να αποφασίσεις αν θα μένεις σπίτι με το μωρό, αν θα είσαι εργαζόμενη μάνα ή το ποιος θα κρατάει το μωρό σου όταν θα είσαι στη δουλειά. Ευτυχώς, οι

0000

περισσότεροι από εμάς έχουμε την γιαγιά και τον παππού που, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι πάντα διαθέσιμοι να μας βοηθήσουν και να περάσουν χρόνο με τα εγγόνια τους.

Μία γιαγιά από την Αμερική, όμως, φαίνεται πως δε έχει την ίδια διαθεσιμότητα αφού η προοπτική να κρατήσει το 12 μηνών εγγονάκι της τής στερεί, πρώτον, την πρωινή της δουλειά που τη συντηρεί και, δεύτερον, τον προσωπικό της ελεύθερο χρόνο. Έτσι, με ανάρτηση που ανέβασε στα σοσιαλ μεδια, εξήγησε γιατί ζητάει μισθό από την κόρη της προκειμένου να κρατάει τον εγγονό της.

«Η κόρη μου που είναι 29 ετών έχει ένα αγοράκι ενός έτους και

σύντομα θα επιστρέψει στη δουλειά. Δουλεύει 5 ημέρες την εβδομάδα, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Πριν λίγες ημέρες, με ρώτησε αν θα μπορούσα να κρατάω τον μικρό για 2-3 ημέρες την εβδομάδα.Ως εδώ καλά.

Φυσικά και θα ήθελα να περνάω χρόνο με τον εγγονό μου, αλλά εξήγησα στην κόρη μου πως θέλω να πληρώνομαι 12 δολάρια την ώρα. Εκείνη μου απάντησε πως μπορεί να μου δίνει μέχρι 10 δολάρια την ώρα, αφού πληρώνεται από τη δουλειά της 22 δολάρια την ώρα.

Πρέπει, όμως, να καταλάβει πως έχω τη ζωή μου και τη δουλειά μου και πως θα πρέπει να τα αφήσω όλα αυτά για να προσέχω τον εγγονό μου. Ωστόσο, ο χρόνος που θα στερήσω από τις άλλες μου δραστηριότητες αλλά και την δουλειά μου που με συντηρεί, θα πρέπει να πληρωθεί».

Η ανάρτησή της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Κάποιοι σχολίασαν πως δε θέλει να περνάει χρόνο με τον εγγονό της και γι΄αυτό ζήτησε να

πληρώνεται, κάποιοι άλλοι επέμεναν πως λειτουργεί εγωιστικά και κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμα και την αγάπη της προς την κόρη και τον εγγονό της. Πριν την καταδικάσουμε κι εμείς σε δημόσιο «λιθοβολισμό», όμως, ας μπούμε για λίγο στη θέση της.

Ελεύθερη μετάφραση από tiffytaffy.com via trueLeave a Comment