Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δολοφονία 31χρονης στη Δάφνη - Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες

Δολοφονία 31χρονης στη Δάφνη - Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στις 19 Ιουλίου στο περιπολικό που έφθασε μετά από καταγγελία στο σημείο της σημερινής δολοφονίας της 31χρονης στη Δάφνη από τον σύζυγό της, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, γιατί δεν έκαναν τη δουλειά τους.

Το Υπουργείο επιβεβαίωσε στο ακέραιο τα όσα είχε υποστηρίξει η γειτόνισσα του ζευγαριού που έκανε την καταγγελία εκείνη την ημέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο άνδρας σκότωσε τη νεαρή σύζυγό του με κουζινομάχαιρο μέσα στο σπίτι τους. Παραδόθηκε στο Α.Τ. της περιοχής και ομολόγησε το έγκλημα, ενώ όπως ισχυρίστηκε το έκανε επειδή τη ζήλευε. Γείτονες της περιοχής ανέφεραν ότι το ζευγάρι ερχόταν σε ρήξη πολλές φορές και οι φωνές τους ακούγονταν στην πολυκατοικία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται για τη άγρια δολοφονία και τους αστυνομικούς που αγνόησαν την καταγγελία που είχε γίνει νωρίτερα: «Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα: Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας».

Το Υπουργείο διεξάγει περαιτέρω έρευνα για το θέμα, ενώ τονίζεται ακόμα:

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών. Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

Leave a Comment