Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αμετανόητος και στη δίκη ο δολοφόνος, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους δημοσιογράφους

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αμετανόητος και στη δίκη ο δολοφόνος, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους δημοσιογράφους

Απίστευτα προκλητικός και συνάμα κυνικός εμφανίστηκε ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

Κατά την μεταγωγή του στο δικαστήριο ο Έλληνας κατηγορούμενος, παρόλο που φορούσε χειροπέδες, ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο και κοίταξε με προκλητικό τρόπο τους δημοσιογράφους αλλά και όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για την έναρξη της πολύκροτης δίκης.


Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη.

Λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων, ο 21χρονος Ροδίτης ανέφερε στο δικαστήριο πως λυπάται για το χαμό της νεαρής κοπέλας.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για της 28 Ιανουαρίου, ενώ νωρίτερα στο ακροατήριο κατέθεσε ο

0000

διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμάς Ζόβας.

Στην κατάθεση του ο εν λόγω μάρτυρας ξεδίπλωσε το κουβάρι των ερευνών του, οι οποίες ξεκίνησαν μέσα από την μαρτυρία του Αλβανού κατηγορούμενου.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας οι κατηγορούμενοι, μετέφεραν την φοιτήτρια άγρια κακοποιημένη, στο φορτηγάκι (του Ροδίτη) σε ημιλυπόθυμη κατάσταση και της είπαν ότι θα την πάνε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, είχαν αποφασίσει σύμφωνα με το μάρτυρα να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία.

«Μέσα στο σπίτι υπήρχαν αίματα στους τοίχους. Φαίνεται ότι η κοπέλα πάλεψε. Τα ίχνη δεν ήταν εμφανή γιατί τα είχαν καθαρίσει. Ότι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια» είπε ο κ. Ζόβας και στη συνέχεια ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι πέταξαν πρώτα τη σορό της κοπέλας στη θάλασσα και έπειτα τα πράγματα της και τα δικά τους.

«Ο Έλληνας κατηγορούμενος μου είπε ότι καθάρισαν και το βανάκι», είπε ο μάρτυρας και σημείωσε ότι στη θαλάσσια περιοχή που του υπέδειξε ο δράστης βρέθηκε σκισμένο το εσώρουχο της κοπέλας και το ηλεκτρικό σίδερο που την χτύπησαν.

Σύμφωνα με τον κ. Ζόβα το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της.

DSC_4485_2

DSC_4495_2

DSC_4504_2_2


Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη των κατηγορουμένων

Η έρευνα των αρχών έφτασε πρώτα στον Αλβανό κατηγορούμενο, μέσα από τις εικόνες των καμερών που έδειξαν τη διαδρομή των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός κατηγορούμενος υπέδειξε τον 21χρονο Ροδίτη, και τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης. «Ήταν φρέσκο, αν είχε βυθιστεί, μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν... Το να κουβαλήσω κάποιον και να τον κατεβάσω από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη» ανέφερε ο μάρτυρας με τον Αλβανό κατηγορούμενο να λέει: «Το αρνούμαι κατηγορηματικά».

Ο κ. Ζόβας θα συνεχίσει την κατάθεση του στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ακόμη η έδρα, έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA .

Τέλος να σημειωθεί ότι με το πέρας της δίκης, ομάδα γυναικών φώναξε έξω από το δικαστήριο: «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι έκαναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Leave a Comment