Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Έγινε χαμός - Ρομά όρμηξαν σε Τσιόδρα-Χαρδαλιά [Φωτο & βίντεο]

Έγινε χαμός - Ρομά όρμηξαν σε Τσιόδρα-Χαρδαλιά [Φωτο & βίντεο]

Σκηνές μεγάλης έντασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή.

Oι κάτοικοι του οικισμού ζήτησαν εξηγήσεις για την καραντίνα και κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Επιπροσθέτως έκαναν λόγο για «ρατσισμό» εναντίον τους, ενώ κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να

υπάρχει τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

0000

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.

Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, και πλέον η περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα επιτηρείται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Δείτε την ένταση με Ρομά εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα:

Δείτε την ένταση Ρομά με τον Νίκο Χαρδαλιά:

Μετά την ένταση τα χειροκροτήματα

Μετά τις στιγμές έντασης, πάντως, και τις εξηγήσεις που έδωσαν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, οι συγκεντρωμένοι Ρομά χειροκρότησαν, αναγνωρίζοντας τον κ. Τσιόδρα και φώναζαν «ήρθε ο Τσιόρδας». Εκείνος τους είπε «είμαστε αδέλφια, όλοι μαζί σ' αυτό» και τους ζήτησε να τηρήσουν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων. «Κάντε υπομονή. Θα φροντίσουμε να μη σας λείψει τίποτα», ζήτησε με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς.

Leave a Comment