Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Εγκλωβισμένοι στην Κέρκυρα 3.000 τουρίστες, μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Εγκλωβισμένοι στην Κέρκυρα 3.000 τουρίστες, μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Περισσότεροι από 3.000 τουρίστες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή «εγκλωβισμένοι» στην Κέρκυρα μετά την πτώχευση, τα ξημερώματα, του Thomas Cook, ενός εκ των ισχυρότερων βρετανικών ταξιδιωτικών γραφείων στην Ευρώπη.

Τον αριθμό των τουριστών που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο νησί, με πακέτα διακοπών από το Thomas Cook της βρετανικής τουριστικής εταιρείας που χρεοκόπησε τα ξημερώματα, επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης.«Μεταξύ των τουριστών αυτών οι περισσότεροι είναι Βρετανοί, ενώ ανάμεσά τους είναι Γάλλοι, Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι τουρίστες, ενώ είναι και αρκετές εκατοντάδες τουρίστες που οι διακοπές τους στο νησί ξεκινούσαν από σήμερα και δεν θα έρθουν, λόγω του... ναυαγίου της της Thomas Cook», είπε ο κ.Βούλγαρης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι περίπου

50.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε όλη της Ελλάδα λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook.

«Οι ξενοδόχοι δεν έχουν πληρωθεί τα θερινά πακέτα διακοπών»

Οπως επιβεβαίωσε ο κ. Βούλγαρης οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ασφάλεια ταξιδιού και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναλάβουν την επιστροφή των επισκεπτών στη χώρα τους, όμως οι παράμετροι της πτώχευσης του Thomas Cook, που ένα από τα ισχυρότερα βρετανικά brand names στον χώρο του τουρισμού, είναι πολλοί, μεταξύ αυτών οι ξενοδόχοι να μην έχουν πληρωθεί ακόμη για τα θερινά πακέτα διακοπών.

«Σήμερα αλλάζει ο χάρτης του τουρισμού σε όλο τον κόσμο», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία στους ξενοδόχους.

«Ψυχραιμία στους ξενοδόχους να μην πληγεί ο τουρισμός μας. Σήμερα ζούμε μία κοσμογονία στον τουρισμό. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Leave a Comment