Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ειναι επίσημο πλέον το Athens Pride Week 2021 - Θα κάνουν παρέλαση σε ολη την Ελλάδα

Ειναι επίσημο πλέον το Athens Pride Week 2021 - Θα κάνουν παρέλαση σε ολη την Ελλάδα

Ανοιχτό κάλεσμα για το Athens Pride Week 2021

Ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα και ομάδες που εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης για συμμετοχή στο φετινό Athens Pride Week.

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο φετινό Athens Pride Week σε άτομα και ομάδες που εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης.

«ToAthens Prideαποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ορατότητας της

0000

LGBTQI+κοινότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σκοπός του είναι να προωθήσει και να εξελίξει τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των LGBTQI+ ατόμων στην ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας την ορατότητα τους, μέσω της διοργάνωσης του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

»ΤοAthens Pride Weekδιοργανώνεται την εβδομάδα πριν τη μεγάλη πορεία στην καρδιά της Αθήνας. Μέσα από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, φορείς, μεμονωμένα άτομα, καλλιτέχνες και συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν, να εκφράσουν και να συζητήσουν δημόσια, θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την LGBTQI+ κοινότητα.

»Γι’ αυτό το λόγοπροσκαλούμε ανθρώπους και ομάδεςπου εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης (παραστατικές, εικαστικές, κινηματογράφος, λογοτεχνία, ποίηση, κόμιξ κ.α) να καταθέσουν τις ιδέες τους και να ανοιχτεί ένας

εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την LGBTQI+ κοινότητα στην ελληνική κοινωνία. Ως Athens Pride θεωρούμε ότι η τέχνη είναι το μέσο για να επικοινωνήσουμε με έναν άμεσο και γλαφυρό τρόπο τα θέματα που μας απασχολούν.

»Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή ανθρώπων από διάφορες οπτικές της Τέχνης θα μεταφέρει, με έναν δημιουργικό τρόπο, το μήνυμα και την αποστολή μας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής κοινωνίας και θα κάνει τις φωνές μας να ακουστούν. Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που μας αφορά όλες, όλους και όλα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Για την κατάρτιση και διαμόρφωση του προγράμματος του φετινού Athens Pride Week το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021, προκειμένου να προκύψουν οι δράσεις που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του. Οι προτεινόμενες παραγωγές πρέπει να αντανακλούν τη θεματική ταυτότητα του Φεστιβάλ και τις αξίες που το διέπουν.

To Σάββατο, 12 Ιουνίου, θα είναι η ημέρα που θα

πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, αν βέβαια η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιτρέπει αντίστοιχες εκδηλώσεις. Υπενθυμίζεται πως κατά το 2020, ένα μεγάλο μέρος των δράσεων της Athens Pride Week, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι ηδιοργάνωση του Φεστιβάλ δεσμεύεται για τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα είναι σε ισχύ τον Ιούνιο του 2021, καθώς και την εναρμόνιση με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκόμενων ατόμων.

Πηγή : athensvoice.gr

Leave a Comment