Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις -Κρατείται ο πατέρας της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις -Κρατείται ο πατέρας της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν . Ο πατέρας της 7χρονης κρατείται, μετά από μαραθώνια κατάθεση και θα οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Αμπελκά, ο πατέρας της Βαλεντίν τα ίχνη της οποίας χάθηκαν, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, οδηγήθηκε ξανά για κατάθεση μετά τις καταγγελίες του στην εκπομπή Φως στο τούνελ, ότι τον προσέγγισαν ΜΚΟ για να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

Στην μαραθώνια κατάθεσή του από το πρωί της Δευτέρας, τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν δεν συνέδραμε με κάποιο καινούργιο στοιχείο.

Ωστόσο, ο Αμπελκά θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα όπως και έξι ακόμη άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς στο χώρο που διαμένουν εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Το σενάριο για την εξαφάνιση της Βαλεντίν

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το πιθανότερο σενάριο είναι ο πατέρας να έχει

φυγαδεύσει την Βαλεντίν στη Γαλλία με πλαστά έγγραφα, ενδεχομένως έχοντας ως πρόθεση να φύγει και ο ίδιος αργότερα.

Ο Αμπελκά, κλήθηκε από την αστυνομία ως μάρτυρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά για την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά μετά από τρεις μέρες, καθώς και γιατί είχε πάει στη Γαλλία λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της μικρής. Επιπλέον, δεν φέρεται να έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν και εξετάζεται το ενδεχόμενο, η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία και να λάβει χρήματα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν κινήσει διαδικασία, ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες και οι γαλλικές αρχές, ζητώντας να βρεθεί σε ποιους ανήκουν οι γαλλικοί αριθμοί με τους οποίους επικοινωνούσε ο πατέρας της Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, ώστε να βρεθούν τα άτομα αυτά για να εξεταστούν.

Πατέρας Βαλεντίν: «Μου πρότειναν ΜΚΟ να την υιοθετήσουν»

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει αίσθηση η δήλωση του πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή της Αγγελική Νικολούλη, υποστηρίζοντας πώς τον είχαν πλησιάσει μέλη ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», απάντησε σε σχετικό ερώτημα. «Στη Λέσβο δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από Μ.Κ.Ο., αλλά δε δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στη δηοσιογράφο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα της μικρής, είχε πάει την κόρη του στο Σύνταγμα για να παίξει και να δει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Επιστρέφοντας στο σπίτι στο Παγκράτι, της ζήτησε να πάει σε κοντινό σούπερ μάρκετ για να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Εκείνος επέστρεψε στο διαμέρισμα, αλλά η Βαλεντίν εξαφανίστηκε.

Leave a Comment