Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ελασσόνα - Γυρίζει στη μητέρα του το βρέφος που βρέθηκε στον δρόμο - Θα το προσεχει απο εδω και περα

Ελασσόνα - Γυρίζει στη μητέρα του το βρέφος που βρέθηκε στον δρόμο - Θα το προσεχει απο εδω και περα

Υπό προϋποθέσεις και υπό παρακολούθηση επιστρέφει στη μάνα του το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε να μπουσουλάει μόνο του στην Ελασσόνα.

Με την μάνα του αλλά κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις θα παραμείνει το 11 μηνών βρέφος, που τα ξημερώματα της Τρίτης βρέθηκε να μπουσουλάει μόνο του σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος για το βρέφος

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος της πόλης Νικόλαος Γάτσας, μωρό και μάνα θα παρακολουθούνται στενά από κοινωνική λειτουργό μέχρι τις τελικές αποφάσεις: «Το μωρό και την μάνα πέρα από τις υπηρεσίες του δήμου μας, τους είδαν και αντίστοιχες υπηρεσίες της

0000

Λάρισας που λειτουργούν μετά από εντολή του εισαγγελέα. Έτσι, όπως έμαθα από την κοινωνική μας λειτουργό συστήνουν το παιδί να παραμείνει με την μάνα του και να το παρακολουθεί η κοινωνική μας λειτουργός κάθε 15 ημέρες.

Προφανώς θέλουν να δουν αν η γυνή αυτή με την πάροδο των ημερών θα καταφέρει να συνέλθει και αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν κρίνουν πως δε τηρεί της οδηγίες, τότε θα λάβουν νέα μέτρα. Προς το παρόν το παιδί θα παραμείνει με την μάνα του, ωστόσο με προϋποθέσεις».

Όπως έγινε γνωστό ήταν γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και επί της οδού Οικονόμου όταν το βρέφος εντοπίστηκε για καλή του τύχη από διερχόμενη νεαρή οδηγό, η οποία δε πίστευε στα μάτια της όταν στη μέση του δρόμου είδε να μπουσουλάει μόνο του, το μόλις λίγο

μηνών μωράκι. Η γυνή χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό κατέβηκε από το όχημα της και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Στο σημείο έφτασε άμεσα και κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας που παρέλαβε το βρέφος.

Όσα ανέφερε η οδηγός που έσωσε το μωρό

Συγκλονιστικά και τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις της η νεαρή εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και νεαρή οδηγός Ελένη Γκανάτσιου, η οποία, βρέθηκε αντιμέτωπη με το απίστευτο περιστατικό

Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου, λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν είδε ένα βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημα της ακολούθησε ένα

φορτηγό. Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος, ηλικίας μόλις 13 μηνών, επέστρεψε στην οικογένειά του.

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» αφηγήθηκε, εξηγώντας πώς βγήκε από το αυτοκίνητο και πήρε αγκαλιά το παιδί, ενώ ειδοποίησε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο.

Τόνισε ακόμη ότι η μάνα του παιδιού ειδοποιήθηκε από κάποιον γείτονα, που άκουσε τις φωνές της κοπέλας, ενώ ανέφερε ότι η μάνα στεκόταν στο σημείο, χωρίς να αντιδρά, σαν να βρισκόταν σε κατάσταση σοκ -«στον κόσμο της», όπως σημείωσε η νεαρή εθελόντρια στη συνέντευξή της.

Leave a Comment