Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ελλάδα: Αυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ελλάδα: Αυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πληθαίνουν οι προτάσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας μας, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι τιμές τους. Και, παρότι ακόμη το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι φθηνό, ας δούμε ποιο είναι το λιγότερο ακριβό που μπορεί κανείς να αποκτήσεις σήμερα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν όλο και πιο έντονα στη «ζωή» μας, αφού ήδη οι προτάσεις που υπάρχουν είναι περισσότερες από ποτέ. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά αναμένουμε ακόμη πιο πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα να κάνουν το ντεμπούτο τους, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κατηγορίες όπως π.χ. τα μικρά αυτοκίνητα, που είναι και οι πιο εμπορικές της αγοράς.

Το γεγονός της αύξησης αυτής των προσφερόμενων προτάσεων, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ιδίως από τη στιγμή που αυτά καλύπτουν πλέον και τις μικρότερες κατηγορίες.

Έτσι λοιπόν, η πριν λίγων ημερών άφιξη στην Ελλάδα του νέου Skoda Citigo σηματοδότησε και την άφιξη του φθηνότερου ηλεκτρικού μοντέλου της χώρας μας, αφού η αρχική τιμή τουCitigo-e iVόπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, έχει οριστεί στις

0000

22.300 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το Skoda Citigo-e iV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με μοτέρ 83 ίππων, το οποίο στον αυστηρότερο κύκλο μέτρησης WLTP έχει αυτονομία κίνησης από 225 έως 274 km με μια πλήρη φόρτιση.

Στην τριάδα των φθηνότερων ηλεκτρικών της αγοράς τοποθετούνται και ταVW e-up!και smart fortwo EQ (κάτω φωτό), τα οποία κοστίζουν 23.300 και 23.740 ευρώ αντίστοιχα. Όπως συμβαίνει και με το Citigo, έτσι και αυτά είναι μοντέλα της μίνι κατηγορίας.

Φυσικά, για να φθηνύνουν ακόμη περισσότερο οι τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων θα πρέπει και στην Ελλάδα να δοθούν κίνητρα για την αγορά τους. Ήδη, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης προσφέρονται χρηματικά οφέλη για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα πρέπει και η χώρα μας να ακολουθήσει αυτό το δρόμο ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Είμαστε εν αναμονή για να δούμε πότε θα γίνουν πράξη οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Διαβάστε εδώ) και κυρίως, ποια θα είναι τα κίνητρα που τυχόν θα δοθούν στους υποψήφιους αγοραστές, για να καταστήσουν πιο ελκυστικά και στον Έλληνα αγοραστή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Leave a Comment