Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Επεσαν βροχή τα πρόστιμα - Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Επεσαν βροχή τα πρόστιμα - Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν νωρίς το πρωί στην Αθηνών Λαμίας από οδηγούς που ξεκίνησαν να πάνε στην εργασία τους Τα ΙΧ ακινητοποιούνταν από την ΕΛΑΣ στο ύψος της Κηφισίας στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν γίνεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε πως απαγορεύεται κάθε άσκοπη μετακίνηση από τις 06:00 σήμερα το πρωί.

Η Αστυνομία λοιπόν διέκοψε την κυκλοφορία υποχρεώνοντας τους οδηγούς να επιδείξουν τα

απαραίτητα έγγραφα. Σημειώνεται ότι οι άσκοπες μετακινήσεις τιμωρούνται με

0000

πρόστιμο 150 ευρώ.

Πολλοί ήταν οι οδηγοί που πηραν το πρόστιμο τους και τους γύρισαν πισω

Πάντως στην κάθοδο του Κηφισού η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, με ελάχιστα οχήματα να κινούνται στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Η Αθηνών-Λαμίας «κοκκίνισε» το πρωί της Δευτέρας

Η Αθηνών-Λαμίας «κοκκίνισε» το πρωί της Δευτέρας / Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε επιτρέπεται η κίνηση στους δρόμους

Συνολικά σε επτά περιπτώσεις θα επιτρέπεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες η μετακίνηση των πολιτών, σύμφωνα με τα νέα μέτρα. Οι περιπτώσεις είναι οι εξής:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για να μπορέσει στις παραπάνω περιπτώσεις να μετακινηθεί ένας πολίτης, θα πρέπει να έχει συμπληρωμένες δύο ειδικές φόρμες. Την φόρμα Τύπου Α που θα αφορά τους εργαζόμενους και την τύπου Β για τις υπόλοιπες μετακινήσεις.

Leave a Comment