Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Εργαζόμενες στη Μύκονο σπανε την σιωπη τους - Αυτα θα γινουν φετος στην Μύκονο

Εργαζόμενες στη Μύκονο σπανε την σιωπη τους - Αυτα θα γινουν φετος στην Μύκονο

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα το πρώτο στάδιο ανοίγματος των νησιών με τις μετακινήσεις εργαζομένων και επιχειρηματιών και κάποιοι βρίσκονται ήδη στα πόστα τους, τακτοποιώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την διαμονή τους, αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας των

0000

καταστημάτων τους, ενώ αναμένεται και δεύτερο «κύμα» εργαζόμενων μετά τις 18 Μαΐου.

Η Ρεγγίνα Γκαϊνά και η Χριστίνα Γούλα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να σαλπάρουν με προορισμό τις Κυκλάδες, συγκεκριμένα την Μύκονο. Τα δυο κορίτσια μίλησαν στο protothema.gr για τις ειδικές συνθήκες που θα ισχύσουν στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους, αλλά εξέφρασαν και την αισιοδοξία τους ότι στο τέλος θα

μετριαστεί η ζημιά.

gynaikes-mykonos__1_

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά και δεν σας κρύβω ότι το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να μας δοθεί το πράσινο φως για να ταξιδέψουμε, ήταν ιδιαίτερα στρεσογόνο» λέει η Ρεγγίνα Γκαϊνά, η οποία φέτος θα εργάζεται στο beach bar-restaurant «Principote» στην παραλία του Πανόρμου.

Οι υπεύθυνοι της εν λόγω επιχείρησης προετοιμάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τόσο τους Έλληνες πελάτες, που φέτος υπολογίζονται να είναι περισσότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά φυσικά και τους ξένους τουρίστες, πιθανότατα από την 1η Ιουλίου και μετά. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι φέτος σχεδόν όλα τα μαγαζιά θα

δουλέψουν με λιγότερο προσωπικό, ενδεχομένως και με χαμηλότερες αμοιβές λόγω της κατάστασης, κάτι που είναι λογικό να συμβεί» συμπληρώνει η Ρεγγίνα.

«Επιπλέον, θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις» προσθέτει, εξηγώντας το πόσο σημαντικό είναι να υποδεχθούν τους τουρίστες σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον από υγειονομικής άποψης.

gynaikes-mykonos__2_


Τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού αναμένεται να μπουν για τα καλά στην

καθημερινότητα των εργαζομένων στο κυκλαδίτικο νησί, όπως και η θερμομέτρηση κάθε πρωί που θα κατεβαίνουν στις παραλίες για να πιάσουν δουλειά.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναμένεται να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους, να περιορίσουν τις εξόδους τους τις ημέρες των ρεπό τους, ακολουθώντας έναν πιο προσεχτικό τρόπο ζωής, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους, αλλά και η υγεία των πελατών της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

«Θα είναι ένα δύσκολο και περίεργο καλοκαίρι, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε» συμπληρώνει η Χριστίνα Γούλα.

Leave a Comment