Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Έρχονται επιβάτες Ρουφιανοι στα ΜΜΜ - Θα καταγράφουν τα παράπονα και τα προβλήματα των επιβατών

Έρχονται επιβάτες Ρουφιανοι στα ΜΜΜ - Θα καταγράφουν τα παράπονα και τα προβλήματα των επιβατών

Έρχονται αλλαγές και καινοτομίες στα ΜΜΜ από Σεπτέμβρη καθώς θα ενταχθούν επιβάτες κατάσκοποι για να φροντίζουν την τήρηση της τάξης. Επιβάτες – κατάσκοποι αλά 007 στα ΜΜΜ έρχονται προκειμένου να καταγράφουν τα παράπονα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες.

Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τη Συγκεκριμένη αποστολή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας και όχι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ και θα λειτουργούν με συστηματική παρουσία ως «ομάδα διασφάλισης ποιότητας», η οποία θα

0000

κινείται διαρκώς σε όλα τα μέσα ενώ θα πραγματοποιεί και δοκιμαστικές κλήσεις στον πενταψήφιο αριθμό του ΟΑΣΑ, προκειμένου να ελέγχει την απόκριση των υπηρεσιών στα αιτήματα των πολιτών. Η σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΑΣΑ με ιδιωτική εταιρεία ανέρχεται σε 16.000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ και τα αποτελέσματα θα πρέπει να παραδοθούν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκοπός τους θα είναι να καταγράφουν τα παράπονα των πολιτών και τα προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στα λεωφορεία, αλλά και στα υπόλοιπα μέσα. Μάλιστα, οι «μυστικοί» αυτοί επιβάτες, θα κυκλοφορήσουν πρώτα στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας και κανείς δε θα γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Πρόκειται για ένα μέτρο αρκετά διαδεδομένο στο

εξωτερικό με σκοπό να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό.

Ο αριθμός των μυστικών επιβατών δεν έχει γίνει γνωστός αλλά σε καμία περίπτωση δε θα ασκούν καθήκοντα ελεγκτή κομίστρου. Δε θα μιλούν με τους επιβάτες, αλλά θα παρατηρούν και θα καταγράφουν.

Παράλληλα, ο ρόλος που οι επιβάτες καλούνται να διαδραματίσουν είναι τετραπλός καθώς καλούνται να αξιολογούν:


-Την καθαριότητα των οχημάτων
-Τη συχνότητα των δρομολογίων
-Την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό
-Τη συμπεριφορά των οδηγών

Τέλος η εταιρεία έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με το υπουργείο Μεταφορών.

Δείτε το βίντεο


Leave a Comment