Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Φωτιά στη Θήβα: Η ανάρτηση της Κατερίνας Ζαρίφη -«Καίγεται το χωριό μου, ο Πρόδρομος Βοιωτίας»

Φωτιά στη Θήβα: Η ανάρτηση της Κατερίνας Ζαρίφη -«Καίγεται το χωριό μου, ο Πρόδρομος Βοιωτίας»

Παράλληλα με τη φωτιά στην Εύβοια, ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Θήβα η οποία ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες από το χωριό Πρόδρομο.

Χωριό που όπως λέει η Κατερίνα Ζαρίφη αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα της παρουσιάστριας. Με ανάρτησή της στο Instagram, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη φωτιά που καίει στη Βοιωτία. «Το χωριό μου, ο Πρόδρομος Βοιωτίας, τα Χώστια. Μαύρισε η ψυχή μου» έγραψε.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θήβα

Από το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να

δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη. Η φωτιά στη Θήβα ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα, τα οποία συνεχώς διευρύνονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, ο οποίος έδωσε περισσότερες πληροφορίες κατά τη μία το μεσημέρι, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Leave a Comment