Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Για άλλη μια φορά άνθρωποι πέταξαν ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία

Για άλλη μια φορά άνθρωποι πέταξαν ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν τα βάζει ο νους σου. Κάποια απίστευτα εγκλήματα σε βάρος ζώων. Και όμως συμβαίνουν. Και συμβαίνουν δίπλα μας. Κάθε μέρα. Σε όλη την Ελλάδα.

Η σιωπή είναι δεδομένη. Δεν μιλάει κανείς, δεν καταγγέλλει κανείς τους

0000

δράστες. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις τους γνωρίζουν. Στις κωμοπόλεις και τα χωριά μικρός είναι ο κόσμος. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αλλά δεν μιλάμε. Γιατί είναι γείτονας, συγγενής, φίλος ή απλά γνωστός. Είναι φίλος του δημάρχου ή της Αστυνομίας. ”Πού να μπλέκω τώρα” είναι η γνωστή φράση.

Και όμως, η σιωπή είναι συνενοχή. Επίσης αυτό που θα συμβεί δίπλα σου συνήθως κάποια στιγμή συμβαίνει και σε εσένα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Ηλεία,στο φράγμα του Πηνειού, στη Βόρεια Πελοπόννησο. Το φράγμα αυτό χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης, με 50 μέτρα ύψος και μήκος 2.175 μέτρα.

Σε αυτό λοιπόν το φράγμα κάποιοι συμπολίτες μας, που θέλουν να πιστεύουν ότι

είναι άνθρωποι, ξεφορτώνονται τα ζώα που δεν θέλουν, κυρίως σκυλιά. Τα πετάνε για να είμαστε ακριβείς. Πετάνεζωντανά ζώαστο φράγμα ώστε να πεθάνουν. Κάποια καταφνοέρυν να επιβιώσουν. κάποια άλλα όμως όχι.

Ένα τέτοιο απάνθρωπο συμβάν έγινε πάλι αυτές τις μέρες. Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδαςΑδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας-Φιλοζωική Αμαλιάδαςβρήκαν ακόμα ένα ζώο εκεί. Το πήραν και το μετέφεραν σε κτηνίατρο. Όπως κάθε φορά. Ένα ζωάκι, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ριγμένο από ύψος 15 μέτρων, σε άθλια κατάσταση. Γεμάτο ψώρα, σκουλήκια και με σπασμένο το ποδαράκι του από την πτώση. Και με ένα σχοινί να κρέμεται στο λαιμό του.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Κανένας δεν γνωρίζει; Ο Δήμος δεν έχει ακούσει κάτι; Η αστυνομία; Ούτε και αυτή έχει ακούσει κάτι;

Η κ. Άρτεμις Δημητροπούλου, εθελόντρια από την

περιοχή αλλά και οι άλλοι εθελοντές της φιλοζωικής, κάνουν έκκληση για βοήθεια. Δεν προλαβαίνουν με τα περιστατικά, τα οποία πλέον είναι αμέτρητα. Ακόμα και τις μέρες της καραντίνας πετούσαν συνέχεια ζώα. Επίσης ζητούν από τους ανθρώπους που περνάνε από εκεί μήπως δουν κάτι, είτε κάποιο ζώο πεταμένο ή αυτόν που το κάνει.https://www.facebook.com/groups/AdespotesPsychesAmaliadas/

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η απάντηση της Αστυνομίας στην εκπρόσωπο της Φιλοζωικής Ένωσης “Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας”

[petpet.news]

Leave a Comment