Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Γιαγιά 92 ετών ζωγράφισε ένα ολόκληρο χωριό και το μεταμόρφωσε σε έργο τέχνης

Γιαγιά 92 ετών ζωγράφισε ένα ολόκληρο χωριό και το μεταμόρφωσε σε έργο τέχνης

Μία γιαγιά καλλιτέχνης 90 ετών παρακαλώ. Κάτοικος της Λούκα, ενός χωριού της Τσεχίας, έχει βάλει στόχο να κάνει τη γενέτειρά της τόσο γοητευτική και ξεχωριστή με την τέχνη της που περνάει κάθε άνοιξη και καλοκαίρι τον χρόνο της διακοσμώντας παράθυρα και κουφώματα με μαγευτικά σχέδια.

0000

Μία καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Άνεζκα Κασπάρκοβα, είναι πρώην αγρότισσα. Πήρε αυτό το χόμπι από μια άλλη γυναίκα της περιοχής η οποία και της είπε όλα τα μυστικά της. Χρησιμοποιώντας έντονο μπλε χρώμα και ένα μικρό πινέλο, δημιουργεί ζωγραφίζοντας περίπλοκα μοτίβα λουλουδιών. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή τέχνη του Μοράβιαν (νότια Τσεχία).

Παρά την επίτευξη τόσο της τοπικής όσο και της μεγάλης ανά

τον κόσμο αναγνώρισής της, η γιαγιά επιμένει ότι αυτό που κάνει πρόκειται αποκλειστικά για ευχαρίστηση. «Είμαι καλλιτέχνης», δήλωσε στα τσεχικά ΜΜΕ. «Απλά το απολαμβάνω και θέλω να βοηθήσω».

Αυτήν η γιαγιά καλλιτέχνης μας αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμό και πως αν αγαπάς πραγματικά κάτι μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις. Ένα μεγάλο μπράβο!

Η γιαγιά καλλιτέχνης και το έργο της μέσα σε 15 φωτογραφίες:

γιαγιά καλλιτέχνηςγιαγιά καλλιτέχνης

Leave a Comment