Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Γίνε φύλακας προβάτων στη Σκωτία: Προσέχεις τα ζώα, φτιάχνεις τοίχο και λαμβάνεις 24.000 ευρώ τον χρόνο

Γίνε φύλακας προβάτων στη Σκωτία: Προσέχεις τα ζώα, φτιάχνεις τοίχο και λαμβάνεις 24.000 ευρώ τον χρόνο

Εάν δεν έχετε δουλειά ή μισείτε αυτή που κάνετε Εάν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ψάχνετε να το «σκάσετε» από την καθημερινότητα Εάν έχετε κουραστεί από τα social media και θέλετε να βρεθείτε στη φύση, τότε υπάρχει μια δουλειά για εσάς.

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τη χλιδάτη δουλειά βοηθού εκατομμυριούχου, ωστόσο, έχει και αυτή τις χάρες της, ειδικά εάν αγαπάτε τη φύση και τα ζώα, συγκεκριμένα τα πρόβατα! Τι θα λέγατε, λοιπόν, εάν γινόσασταν φύλακας προβάτων σε ένα απομακρυσμένο νησί;

Το Βόρειο Ρονάλτσι, ένα απομακρυσμένο νησί ακριβώς στην άκρη του Ορκνεϊ στη Σκωτία, ψάχνει να βρει κάποιον που θα φροντίζει το ιδιαίτερο είδος προβάτων της περιοχής. Αυτό που πρέπει να έχει στο νου του όποιος πάρει τη δουλειά είναι να μην πηδούν τα πρόβατα πάνω από τον φράχτη, να μην τρώνε λάθος φυτά και να μην μπαίνουν στα βράχια.

Η θέση δεν είναι απλή καθώς ο υποψήφιος χρειάζεται να έχει γνώσεις περί βοειδών. Ο φύλακας των προβάτων καλείται, επίσης, να είναι αρμόδιος για την εκτέλεση ενός προκαθορισμένου προγράμματος ανακατασκευής και επιδιόρθωσης του φράγματος των προβάτων και θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την πραγματοποίηση επισκευών στην προσωρινή περίφραξη που ανεγέρθηκε και έχει φθαρεί το πρόβατο, αλλά και για το συντονισμό εργασιών εργασία με ομάδες εθελοντών. Ο τοίχος είναι άκρως σημαντικός καθώς κρατάει τα ζώα μακριά από την αγροτική γη του νησιού, ώστε οι καλλιέργειες να ανθίζουν. Ο τοίχος, επίσης, προστατεύει τα πρόβατα από τη δηλητηρίαση, καθώς ορισμένα φυτά προκαλούν προβλήματα, αλλά και τα κρατά μακριά από άλλα ζώα, διατηρώντας «καθαρό» το είδος τους.

Ο μισθός ενός φύλακα προβάτων

Ο ρόλος απαιτεί 35 ώρες εργασία την εβδομάδα και προσφέρει μισθό 21.840 λίρες, τον χρόνο (περίπου 24.000 ευρώ). Αναζητείται άτομο σε καλή φυσική κατάσταση, επικοινωνιακό και έμπειρο στη διαχείριση έργων. «Η προθυμία να εργαστεί εποικοδομητικά με την τοπική κοινότητα είναι απαραίτητη και ο αιτών πρέπει να είναι σε θέση να εργαστεί με δική του πρωτοβουλία», αναφέρει η σχετική αίτηση. Εάν επιθυμείτε να διεκδικήσετε τη θέση, τότε στείλτε το βιογραφικό σας στην North Ronaldsay Trust μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Leave a Comment