Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Η γκαντεμιά του αιώνα: Η 25χρονη από την Σάμο που προσπάθησε να συναρμολογήσει το λαχείο των 6 εκατομμυρίων

Η γκαντεμιά του αιώνα: Η 25χρονη από την Σάμο που προσπάθησε να συναρμολογήσει το λαχείο των 6 εκατομμυρίων

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, αλλά συνέβη στ’ αλήθεια

Ίσως κάποιοι να το έχουν δει σαν κακό όνειρο, σαν εφιάλτη.Να έχεις κερδίσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου, αλλά να χάνεις το απόκομμα που θα μπορούσε να αλλάξει την ζωή σου. Να ψάχνεις παντού, μα να μην το βρίσκεις. Κι όταν τελικά θυμηθείς τι στο διάολο το έχεις κάνει, να συνειδητοποιείς πως πλέον έχει καταστραφεί.

Αυτή ακριβώς είναι η ιστορία που εκτυλίχτηκε λίγες μέρες μετάτην Πρωτοχρονιά του 1970με πρωταγωνίστρια κάποια Καίτη.Η 25χρονη -τότε- κοπέλα από την Σάμο που έμενε στο Κολωνάκι, δεν ήταν άσχετη από τυχερά παιχνίδια. Στο παρελθόν είχε πιάσει 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά και διάφορα μικροποσά στο Λαϊκό Λαχείο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο πρώτος λαχνός θα χάριζε στον τυχερό6.000.000 δραχμές, που για την εποχή ήταν χρήματα ικανά να αλλάξουν την ζωή σου.

Η ίδια πάντως δεν γνώριζε την ύπαρξή του, μέχρι που τις έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά ο αρραβωνιαστικός της, ο οποίος υπηρετούσε ως χωροφύλακας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκείνος ήταν που μετά την κλήρωση της Πρωτοχρονιάς την πήρε τηλέφωνο λέγοντάς της ότιένα από τα δέκα λαχεία που είχε αγοράσει ίσως ήταν εκείνο που κέρδισε τα λεφτά!

Στο σπίτι της επικράτησε ένας μικρός πανικός

Βρήκε τα τρία από τα δέκα «κομμάτια», αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν εκείνο που έψαχνε.Τα υπόλοιπα; Στο πλυντήριοΞεχασμένα μέσα σε μια ρόμπα που είχε πλυθεί, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μια μάζα.

Μετά το αρχικόσοκ, ξεκίνησε η απέλπιδα προσπάθεια της συναρμολόγησης των λαχνών. Βέβαιη πως κάπου εκεί μέσα βρίσκονταν και τα 6.000.000 δραχμές, η οικογένεια έφτασε στο σημείο να προσλάβει ακόμη και ειδικούς που ανέλαβαν την δύσκολη αποστολή του να βάλουν τα κομμάτια σε μια σειρά και να ετοιμάζει το παζλ.

Η όλη επιχείρησηκράτησε δύο ολόκληρα μερόνυχτα, με τον Τύπο της εποχής να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και να γεμίσει σελίδες με πραγματικές ή φανταστικές «λεπτομέρειες» των γεγονότων. Το πανελλήνιο αγωνιούσε και περίμενε να μάθει εάν θα υπήρχε αίσιο τέλος σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα σίριαλ.

Δυο μέρες αργότερα το φερόμενο ως τυχερό λαχείο είχε συναρμολογηθεί. Αυτό που απέμενε ήταν η ετυμηγορίατης διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, οι άνθρωποι της οποίας έκλεισαν ραντεβού με την Καίτη και την οικογένειά της, προκειμένου να αποφασίσει το αν θα γινόταν δεκτό ή όχι.

Κι ενώ όλοι περίμεναν τι θα αποφανθεί, ήρθεμια εξέλιξη εντελώς ανατρεπτική. Στα ίδια γραφεία εμφανίστηκε κι ένας65χρονος συνταξιούχος, που στα χέρια του κρατούσε ένα λαχείο. Κι όπως ίσως πολύ σωστά μαντέψατε,ο δικός του λαχνός ήταν αυτός που είχε κληρωθεί και κέρδιζε τα 6.000.000 δραχμές.

Ελάχιστες φορές, ίσως, είχε βρει καλύτερη εφαρμογή η περίφημη ρήση «πολύ κακό για το τίποτα», όσο στην ιστορία της Καίτης, που μέσα σε λίγες ώρες ουσιαστικά έκανε περισσότερες από μία φορά το δρομολόγιο από την συναισθηματική κόλαση στον παράδεισο και πάλι πίσω

Leave a Comment