Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους

Πώς σας φαίνεται η ιδέα του να απολαύσετε τον καφέ σας μέσα από ένα φέρετρο;Αυτό το μακάβριο σχέδιο υλοποιείται σε μια καφετέρια στην πρωτεύουσα τηςΤαϊλάνδης,Μπανγκόνγκ.

Οι επισκέπτες βγάζουν τα παπούτσια τους, μπαίνουν σε ένα φέρετρο και ξαπλώνουν στο μαλακό μαξιλαράκι, καθώςτο ξύλινο καπάκι γλιστράει από πάνω τους.

Κατόπιν,μένουν μέσα για τρία ολόκληρα σκοτεινά λεπτά.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 2

«Όταν είσαι μέσα στο φέρετρο, αισθάνεσαι σαν νεκρός»,λέει στο CNN Travel η 15χρονη Tammy, καθώς βγαίνει από το μακρόστενο κουτί.

«Είναι άνετο, αλλά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ εκεί μέσα ή να χαλαρώσω, γιατί νομίζω ότι είμαι νεκρή. Ο θάνατος είναι αυτό το συναίσθημα όταν νομίζεις ότι θα χάσεις ό,τι έχεις σήμερα και ότι δεν θα είσαι ζωντανός για να δεις τους γονείς σου την επόμενη μέρα», συνεχίζει η ίδια. «Ακόμα φρικάρω. Ένιωθα ότι δεν ήθελα να βρίσκομαι άλλο εκεί μέσα», λέει γελώντας αμήχανα.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 3

Βιώστε την «εμπειρία του θανάτου»

Το νέο Kid Mai Death Café, είναι μια βουδιστική καφετέρια, που προσπαθεί να προσελκύσει τους θαμώνες με μπισκότα και παγωμένα αναψυκτικά, με αντάλλαγμα μια εμπειρία «επίγνωσης του θανάτου» που θα μπορούσε να τους αλλάξει τη ζωή. Πολλοί είναι οι πελάτες που φρικάρουν και αρνούνται να μπουν στο φέρετρο. Σε όσους δεχτούν να το κάνουν, προσφέρεται έκπτωση 10%.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 4

Άλλοι δέχονται διστακτικά.Τρία λεπτά αργότερα εμφανίζονται τρεμάμενοι, τρομοκρατημένοι, ή ανακουφισμένοι.

Στη διακόσμηση επικρατεί το μαύρο χρώμα,ενώ το ντεκόρ συμπληρώνεται από ένα άγαλμα του Βούδα και μια μικρή λιμνούλα με ψάρια.Όσοι δεν γνωρίζουν τη θεματική του καφέ, μπορούν κάλλιστα να θεωρήσουν ότι οσκελετόςπου είναι τοποθετημένος σε ένα καναπέ, έχει ξεμείνει εκεί από κάποιο πάρτι του Halloween.

Αλλά κανένας δεν γελάει αντικρίζοντας τολευκό φέρετρο, πάνω σε μια εξέδρα που βρίσκεται ανάμεσα στα τραπέζια. Διακοσμημένο με περίτεχνα χρυσά μοτίβα αγγέλων, το φέρετρο περιμένει ανοιχτό για τον επόμενο που θα ενδώσει στη δοκιμή.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 5

Το καφέ δημιούργησε ο βοηθός καθηγητή Veeranut Rojanaprapa,για το διδακτορικό τουστη φιλοσοφία και τη θρησκεία στο πανεπιστήμιο Saint John στην Μπανγκόνγκ. Όπως λέει, το θέμα της διατριβής του είναι «πώς να μειώσουμε την απληστία, πώς να μειώσουμε τον δείκτη διαφθοράς και πώς να αυξήσουμε το δείκτη διαφάνειας στην Ταϊλάνδη» χρησιμοποιώντας τον Βουδισμό σε μια χώρα με 90% πληθυσμό βουδιστών.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 6

«Ο Βούδας δίδασκε συχνά για τη συνειδητοποίηση του θανάτου και είπε ότι όταν κάποιος σκέφτεται και γνωρίζει το θάνατό του, θα μειώσει το «εγώ» μέσα στο μυαλό του και θα μειώσει την απληστία και τον θυμό του», λέει ο Veeranut χαρούμενος στο CNN Travel.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 7

«Αν σκεφτείς ότι αύριο θα πεθάνεις, κανένας δεν θα χρησιμοποιήσει τον πολύτιμο χρόνο του για να εκδικηθεί τον εχθρό του ή για να βγάλει περισσότερα χρήματα. Θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ώρες για να τις περάσει με την οικογένειά του, να κάνει καλό και πράγματα που πάντα ήθελε να κάνει», συμπληρώνει.

Ο Veeranutζητάει από τους πελάτες να καταγράψουν την εμπειρία τουςστο ημερολόγιο της καφετέριας, ακόμα και να σχεδιάσουν την κηδεία τους, επιλέγοντας ένα φέρετρο από το διαθέσιμο άλμπουμ.

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 8

Δείχνοντας προς τον σκελετό από ρητίνη, λέει ότι μπορεί να μετανιώσεις που καθυστερείς τα όνειρα σου, αφού μια μέρα θα καταλήξεις σαν και αυτόν.

Στο μενού της καφετέριας προσφέρονται ακόμακαφέδες με θέμα το θάνατο, όπως «ένας χρόνος ζωής» λάττε, «ένας μήνας ζωής» μόκα και το εσπρέσο της «τελευταίας μέρας». Τα πιο διάσημα, όμως, είναι τα παγωμένα επιδόρπια με τις ονομασίες «Γεννημένος», «Γέροντας», «Πόνος» και «Θάνατος».

Η καφετέρια του Θανάτου στην Μπανγκόνγκ: Οι επισκέπτες μπαίνουν σε φέρετρο για να απολαύσουν τον καφέ τους - Εικόνα 9

Τα εγκαίνια της καφετέριας έγιναν την 1ηΜαρτίου. Όπως λέει η μάνατζερ Trynh Phoraksa, σε αυτήφιλοξενούνται ακόμα θρησκευτικές δραστηριότητες,που διδάσκονται από ένα βουδιστή μοναχό, τα οποία προσελκύουν έως και 200 ανθρώπους.

Υπάρχουν ακόμα αίθουσες δωρεάν διδασκαλίας ξένων γλωσσών, πληροφορικής και σχεδίου για μεγαλύτερους σε ηλικία.

Leave a Comment