Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Η πρώτη αντίδραση του Κούγια οταν ειδε τον Λιγδανη στο δρομο για την φυλακη

Η πρώτη αντίδραση του Κούγια οταν ειδε τον Λιγδανη στο δρομο για την φυλακη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα οδηγηθεί σήμερα στη φυλακή, αφού περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή.

0000

Ο κατηγορούμενος βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν έκανε καμια δήλωση στους δημοσιογράφους, αποχώρησε αμίλητος και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή.

Δημήτρης Λιγνάδης προφυλάκιση

Οι επόμενες κινήσεις του Δημήτρη Λιγνάδη

Οι επόμενες κινήσεις που θα κάνει ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι να καταθέσει προσφυγή κατά της

διάταξης της ανακρίτριας για την προφυλάκισή του, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Το χρονικό της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο κατηγορούμενος πέρασε χθες την πύλη των δικαστηρίων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αν και η απολογία του στην ανακρίτρια είχε προγραμματιστεί για τις 2:30 το μεσημέρι. Ο λόγος που ο σκηνοθέτης βρέθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια ήταν για να υποστηρίξει ο ίδιος αυτοπροσώπως το αίτημα του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του. Ο Λιγνάδης παρουσιάστηκε ο ίδιος στους δικαστές και επιχειρηματολόγησε υπέρ του αιτήματός του. Όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την προγραμματισμένη απολογία του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών εις βάρος του για βιασμό κατά συρροή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατάθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από τέσσερις ώρες, για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Υπέβαλλε μάλιστα απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του. Μάλιστα, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στην Ευελπίδων μετέβησαν η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης, που έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο. Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι που παρουσίασε ο Δ. Λιγνάδης, ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης

Με το υπόμνημα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση.

Όπως ισχυρίζεται αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του ΣΕΗ «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και υποστήριξε ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Ακόμη ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε στο υπόμνημά του: «Σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή εισαγγελικών αρχών τα δυο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως αλλά ο Β.Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονόρα Μελέτη τη 17η Φεβρουαρίου του 2021».

Ανήθικους και αδίστακτους χαρακτήρισε τους μηνυτές ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ακολούθως, ο Δημήτρης Λιγνάδης προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες των δύο ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, μηνυτών του.«Βρήκαν δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους και έφτιαξαν δυο ιστορίες μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν βρίσκονταν στους χρόνους αυτούς στα σημεία όπου οι μηνυτές αναφέρουν ότι βιάσθηκαν από εκείνον.

Ακολουθεί το υπόμνημα του Δημήτρη Λιγν άδη

Συγκεκριμένα, ολόκληρο το υπόμνημα που κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης αναφέρει:

Δημήτρης Λιγνάδης προφυλάκιση

Δημήτρης Λιγνάδης προφυλάκιση

Δημήτρης Λιγνάδης προφυλάκιση

Δημήτρης Λιγνάδης προφυλάκιση

Δημήτρης Λιγνάδης προφυλάκιση

Leave a Comment