Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Η στιγμή της εκκένωσης φλεγόμενων οικισμών στην Εύβοια -Συγκλονιστικές εικόνες

Η στιγμή της εκκένωσης φλεγόμενων οικισμών στην Εύβοια -Συγκλονιστικές εικόνες

Nα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι κάτοικοι σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει πολλές περιοχές της Εύβοιας από τα ξημερώματα.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι, οικογένειες και παιδιά αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τις φλόγες. Κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και επέμεναν να παραμείνουν εκεί προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους, ωστόσο με την βοήθεια της Πυροσβεστικής τα χωριά εκκενώθηκαν άμεσα.

Εκκενώνεται και τρίτο χωριό

Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα. Πρόκειται για το χωριό Σταυρός, όπου από το πρωί είχε δοθεί εντολή για ετοιμότητα των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση του χωριού και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο λεωφορεία της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων που

παραμένουν ακόμα εκεί.

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά μεταφέρθηκαν οι 300 κάτοικοι από τα χωριά

φωτιά ευβοια

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες δίπλα από σπίτι -Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

φωτιά ευβοια

Πυροσβέστης απομακρύνει ηλικιωμένο άνδρα από το σπίτι του

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βουρδάνο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το χωριό Κοντοδεσπότι, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».

φωτιά ευβοια

Οι κάτοικοι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν

Η φωτιά έφτασε και στα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για καταστροφές κτισμάτων, καθώς και εκεί οι επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη.

φωτιά ευβοια

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά

Αυτή τη στιγμή τα δύο πύρινα μέτωπα παραμένουν σοβαρά: Το ένα είναι ιδιαίτερα μεγάλο (αυτό στο χωριό Μακρυμάλλη) και κινείται προς τα Ψαχνά, ενώ το δεύτερο μέτωπο από το Κοντοδεσπότι κινείται προς το χωριό Πλατάνα.

Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση των οικισμών στην Εύβοια

φωτιά ευβοια

φωτιά ευβοια

φωτιά ευβοια

φωτιά ευβοια

φωτιά ευβοια

φωτιά ευβοια

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Intime

Leave a Comment