Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ηλικιωμένη γυναίκα νίκησε τον κoρoνoιo λίγο πριν τα 117α γενέθλιά της

Ηλικιωμένη γυναίκα νίκησε τον κoρoνoιo λίγο πριν τα 117α γενέθλιά της

Ηλικιωμένη γυναίκα νίκησε τον κορονοϊό λίγο πριν τα 117α γενέθλιά της

Αυτή την εβδομάδα θα γιορτάσει τα 117α της γενέθλια. Η Γαλλίδαμοναχήαδελφή Αντρέ, ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, κατάφερε να νικήσει την Covid-19.

Η Λουσίλ Ραντόν, που πήρε το όνομα αδελφή Αντρέ όταν

0000

εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944, διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό στις 16 Ιανουαρίου, στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Τουλόν, στη νότιαΓαλλία. Απομονώθηκε από τους άλλους τρόφιμους, αν και δεν εκδήλωσε κανένα σύμπτωμα.

Ερωτηθείσα εάν φοβήθηκε που νόσησε από την Covid-19, η αδελφή Αντρέ απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM: «Όχι, δεν φοβήθηκα, επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας, όμως εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου».

Ο Νταβίντ Ταβελά, εκπρόσωπος Τύπου του οίκου ευγηρίας Sainte Catherine Labouré, λέει πως η αδελφή Αντρέ τα πηγαίνει πολύ καλά, όπωςς μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θεωρούμε ότι έχει αποθεραπευτεί. Είναι πολύ ήρεμη και

ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδελφή Αντρέ, που είναι τυφλή αλλά γεμάτη ζωή, θα γιορτάσει τα γενέθλιά της παρέα με μια μικρότερη ομάδα τροφίμων, σε σχέση με το σύνηθες, λόγω του νέουκορονοϊού.

«Στάθηκε πολύ τυχερή», συμπλήρωσε.

Η αδελφή Αντρέ, που γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης GRG (Gerontology Research Group). Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, που έκλεισε τα

118 στις 2 Ιανουαρίου.

Πηγή : newsbeast.gr

Leave a Comment