Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζια, ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζια, ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού , που εκδόθηκε την Κυριακή (23 Ιουνίου 2019) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/6/2019) στη Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεώργιος Παπακωστόπουλος, Συντονιστής της προγνωστικής ομάδας SiMeteo.gr (http://www.simeteo.gr), «σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ο άστατος καιρός, θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας και ειδικά κατά το διάστημα Δευτέρα - Τετάρτη, είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί έξαρση της αστάθειας και να εκδηλωθούν καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας».

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί θα επηρεαστούν η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Σταδιακά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος.

Αρχικά στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, θα υπάρξουν

νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Ήπειρο και δυτική Στερεά αρχικά θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην Ήπειρο.

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες, θα έχουμε στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται τις βραδινές ώρες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Leave a Comment