Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Και η Εκκλησία θέλει να πάρουν οι ιερείς το επίδομα των 800 ευρώ

Και η Εκκλησία θέλει να πάρουν οι ιερείς το επίδομα των 800 ευρώ

Να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορονοϊού ιερείς και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές ζητάει από το υπουργείο Εργασίας η Εκκλησία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητάει την ένταξή της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, ιερείς, ιεροψάλτες, νεωκόροι, προσωπικό καθαριότητας κ.α να αποζημιωθούν από το κράτος.

Η Εκκλησία παραδέχεται επομένως ότι είναι μια ακόμη επιχείρηση που πλήττεται από τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας της. Καλεί μάλιστα τον υπουργό να “αποδώσει την αρμόζουσα βαρύτητα στο δίκαιο αίτημά της και να ανταποκριθεί θετικά” σ’ αυτό.

Με εγκύκλιο σημείωμά της που απέστειλε την ίδια ημέρα, η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει τους

0000

εκκλησιαστικούς φορείς για την ενέργειά της αυτή ώστε να το επικοινωνήσουν με τους εργαζομένους τους.

Μέσα στους εργαζόμενούς της που θα δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα είναι και εκείνοι οι μητροπολίτες και ιερείς που ζητούν από τους πολίτες να αψηφήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία;

Θα είναι και αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να προτείνουν στους πιστούς να πουν ψέματα (άραγε δεν είναι αμαρτία;) ότι πάνε για γυμναστική αλλά να έρθουν στις εκκλησίες να κοινωνήσουν;

Leave a Comment