Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Καταργει τα παντα και δινει χαρα στους ανεμβολίαστους - Ευχαριστα νεα σε ολη την Ελλαδα

Καταργει τα παντα και δινει χαρα στους ανεμβολίαστους - Ευχαριστα νεα σε ολη την Ελλαδα

Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους στην Ελλάδα

Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσουν σύντομα οι εικόνες με το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε εισόδους καταστημάτων εστίασης και λιανεμπορίου.

Εδώ και ημέρες έχει ανοίξει η συζήτηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τις σχετικές δηλώσεις του μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμα και πριν το Πάσχα.

«Στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Θεωρώ ότι 50% πριν το Πάσχα να συμβεί αυτό, ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε».

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της πaνδhμiας στη χώρα μας έχουν παίξει τα εμβόλια και η φυσική ανοσία που υπάρχει, αφού πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει, ενώ σύντομα στη διάθεση των ειδικών θα είναι και οι θεραπείες με χάπια που θα χορηγούνται από το στόμα.

«Σταδιακά οι θάνατοι και οι άνθρωποι που χρειάζονται σημαντική βοήθεια θα μειώνονται. Αυτή την στιγμή είμαστε σε ταλάντωση. Δεν βλέπουμε εκθετική φάση της πaνδhμiας», επισήμανε.

«Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Άπαξ και δε υπάρχει πίεση δε υπάρχει και λόγος χρήσης του» ανέφερε ακόμη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Πότε καταργούνται οι μάσκες στους κλειστούς χώρους

Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, έρχεται, σύμφωνα πάντα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, και η οριστική κατάργηση της κάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Ο ίδιος παρέθεσε ένα χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την κατάργηση του μέτρου της κάσκας, λέγοντας πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν καταργηθεί αρχικά στους επαγγελματικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί.

Πάντως, ξεκαθάρισε πως η κατάργησή της θα έρθει τελευταία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, τόνισε ότι η υποχρέωση χρήσης κάσκας θα παραμείνει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Θάνος Πλεύρης: Μέχρι το Πάσχα άρση και άλλων μέτρων

«Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πaνδhμiας.

Όσο δε πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε και μετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Τι θα ισχύσει με τους ανεμβολίαστους στην εστίαση και στα ψώνια

Οι αμπόλιαστοι αυτή τη στιγμή απαγορεύεται να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ενώ μπορούν να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους επιδεικνύοντας πάντα αρνητικό τεστακι.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό και με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, πλέον και οι αμπόλιαστοι θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η ημερομηνία που αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πιστοποιητικό νόσησης και το υποχρεωτικό τεστακι για ανεμβολίαστους μόνο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και στα καταστήματα λιανικής είναι τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου.

Συνεπώς, αμπόλιαστοι πολίτες χωρίς επίδειξη τεστακι θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και οι μπολιασμενοι θα πάψουν τα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους.

Παράλληλα, όπως προαναφέραμε θα σταματήσει και το «σκανάρισμα» του πιστοποιητικού για τους πελάτες σε καταστήματα λιανικής. Σε αυτή την περίπτωση όμως, υποχρεωτική θα μείνει η κάσκα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

Leave a Comment