Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κόβουν τα επιδόματα των μεταναστών και ξεκίνησαν τις απελάσεις

Κόβουν τα επιδόματα των μεταναστών και ξεκίνησαν τις απελάσεις

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» της απέλασης αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες ο Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μάλιστα, η πρώτη πτήση με προορισμό το

0000

Πακιστάν πραγματοποιήθηκε χθες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισήμανε τη σημαντική μείωση των αφίξεων που καταγράφονται φέτος στο πολύπαθο νησί της Λέσβου, σημειώνοντας ότι τον φετινό Ιούλιο έφτασαν 200 αλλοδαποί στη Λέσβο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους ξεπέρασαν τους 2.500.

Οπως είπε, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 59.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και

101.000 αιτούντες άσυλο, των οποίων οι αιτήσεις εξετάζονται ταχύτερα, καθώς σημειώθηκε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 90% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Δίνουμε άσυλο στους πραγματικούς πρόσφυγες και από εκεί και πέρα πολύ πιο γρήγορα χωρίζουμε τους μετανάστες από τους πρόσφυγες» σημείωσε.

Προτεραιότητα για το δεύτερο εξάμηνο είναι, όπως είπε, οι επιστροφές και οι απελάσεις και γι’ αυτόν τον λόγο η αναγνώριση προσφύγων έχει μειωθεί στο 40%, όπως άλλωστε είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Τέλος, αναφερόμενος στην αλλαγή πολιτικής σε ό,τι αφορά τα επιδόματα σε πρόσφυγες, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι «όταν εμείς δίναμε για πολλά χρόνια επιδόματα ήταν σαν να χρηματοδοτούσαμε έμμεσα τους

λαθροδιακινητές» και ξεκαθάρισε πως όσοι παίρνουν άσυλο έχουν πλέον ένα πρόγραμμα προσαρμογής με επιδότηση ενοικίου, αλλά πρέπει παράλληλα να δουλέψουν προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Δεν μπορεί να δίνουμε ισόβια σύνταξη και ισόβια προνόμια. Οποιος θέλει να παραμείνει, θα πρέπει να δουλέψει» σημείωσε σε έντονο ύφος.

Leave a Comment