Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κόμπι Μπράιαντ: Ποια είναι η «χρυσή» περιουσία που αφήνει πίσω του

Κόμπι Μπράιαντ: Ποια είναι η «χρυσή» περιουσία που αφήνει πίσω του

Ο Κόμπι Μπράιαντ, παράλληλα με την άκρως επιτυχημένη καριέρα του στο NBA, εξελίχθηκε σε έναν πολυσχιδή επιχειρηματία.

Ενδεικτικό των δραστηριοτήτων του είναι ότι το 2016 ο Κόμπι Μπράιαντ -πουέχασε αναπάντεχα τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα-κατέλαβε την 33η θέση στη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών. Το ίδιο έτος ο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και επικεντρώθηκε στα επιχειρηματικά του καθήκοντα.
Σύμφωνα με το Forbes, κατά την 20ετή πορεία του με τους Λος Αντζελες Λέικερς, ο Κόμπι Μπράιαντ κατάφερε να αποκομίσει 679,4 εκατομμύρια δολάρια (616,46 εκατ. ευρώ).

Η τεράστια περιουσία του Κόμπι Μπράιαντ

Οπως αναφέρει το Celebrity Net Worth, τη στιγμή του θανάτου του, η καθαρή αξία του Κόμπι Μπράιαντ ανερχόταν σε

0000

544 σχεδόν εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόμπι Μπράιαντ, πέρα από τις απολαβές του από τους Λέικερς είχε μεγάλες χορηγίες από τη Nike, τη Hublot και την Panini. Κατά τη διαδρομή του στο NBA, το όνομα του Κόμπι Μπράιντ συνδέθηκε και με άλλες χορηγίες όπως της Sprite, της McDonald’s, της Turkish Airlines και της Lenovo.

Το 2013 ο Μπράιαντ, μαζί με τον Τζεφ Στίμπελ του Web.com ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η εν λόγω εταιρεία του Κόμπι Μπράιαντ σήμερα διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισ. δολαρίων, έχοντας επενδύσει σε δεκάδες επιχειρήσεις τεχνολογίας. Στο μεταξύ, η δημοφιλία του Κόμπι Μπράιαντ στην Κίνα τον οδήγησε σε συμφωνίας – χορηγίες με την Alibaba, τη Sina.com και τη Mercedes Benz.

H επένδυση στην BodyArmor

Από τις παραπάνω χορηγίες ξεχωρίζει αυτή με τη Nike η οποία για ένα τετραετές συμβόλαιο έδινε στον Κόμπι Μπράιαντ 10 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Τον Μάρτιο του 2014, ο Κόμπι Μπράιαντ αγόρασε το 10% των μετοχών του ενεργειακού ποτού BodyArmor, έναντι 5,44 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία τελικά απέφερε κέρδη 362,62 εκατ. ευρώ το 2018. Τον Αύγουστο του 2018, η Coca Cola αγόρασε ένα μερίδιο μετοχών στην BodyArmour, η αξία της οποίας εκτοξεύτηκε στο 1,8 δισ. ευρώ. Αυτό σήμαινε ότι τα αρχικά 5,44 εκατ. ευρώ της επένδυσης του Κόμπι Μπράιαντ είχαν γίνει 181 εκατ. ευρώ.

Leave a Comment