Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα υποκλίνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές -Χειροκροτήματα από μπαλκόνια σε όλη τη χώρα [βίντεο]

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα υποκλίνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές -Χειροκροτήματα από μπαλκόνια σε όλη τη χώρα [βίντεο]

H Ελλάδα υποκλίθηκε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη τους απέναντι στον κορωνοϊό με μαζικά χειροκροτήματα λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής.

Η χώρα μπορεί να μην βρίσκεται σε καραντίνα, ωστόσο ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» για τα καλά την ελληνική κοινωνία, η οποία πέραν ορισμένων εξαιρέσεων, έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο. Επιστήμονες και αρμόδιοι φορείς υπενθυμίζουν καθημερινά τη σημασία της ατομικής ευθύνης με το μήνυμα «μένουμε σπίτι» με στόχο να περιοριστούν οι μετακινήσεις και η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Ετσι οι περισσότεροι περιορίζονται στο σπίτι τους σε ένα τρόπον τινά κατ' οίκον περιορισμός.

Τις τελευταίες ώρες, μέσω social media δημιουργήθηκε ένα μήνυμα που διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. «Στις 21:00 βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και χειροκροτούμε νοσοκόμους και νοσηλευτές για την μάχη που δίνουν». Το παράδειγμα έστειλαν χθες οι Ισπανοί και σήμερα ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε.

Βίντεο: Ολη η Ελλάδα χειροκρότησε νοσοκόμους και νοσηλευτές

Πιστοί στο διαδικτυακό κάλεσμα, αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να επευφημούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, χειροκροτώντας και φωνάζοντας «μπράβο» και «είμαστε μαζί σας».

Παρόμοια εικόνα και στο Λυκαβηττό, όπου πολίτες ακούστηκαν σε όλη την περιοχή με τα χειροκροτήματά τους για τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ολη η Ελλάδα, όμως στάθηκε αρωγός σε αυτό το μήνυμα που πέρασε παντού.

«Ζεστό» χειροκρότημα και στα Εξάρχεια

Η οδός Τοσίτσα των Εξαρχείων πλημμύρισε με χειροκροτήματα προς τιμήν νοσοκόμων και νοσηλευτών. Πράξη που δείχνει πως κάθε γωνιά της Αθήνας έσπευσε να υποστηρίξει την συγκεκριμένη κίνηση.

Χειροκροτήματα πολιτών και στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα συμπαράστασης σε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον κορωνοϊό, έστειλαν απόψε χιλιάδες Θεσσαλονικείς σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους του συστήματος Υγείας της χώρα μας, βγήκαν στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια πολυκατοικιών χειροκροτώντας παρατεταμένα επί πέντε λεπτά.

Είχε προηγηθεί διαδικτυακό κάλεσμα, εμπνευσμένο από την Ισπανία όπου ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο.

Για αρκετά λεπτά κράτησε το χειροκρότημα όπως φαίνεται σε βίντεο του thefestival.gr

Κορωνοϊός: Χειροκροτήματα και στην Πάτρα

Η Πάτρα είναι από τις πόλεις που έχουν περάσει πολύ δύσκολα καθώς έχει ήδη διαχειριστεί αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.

Τα μπαλκόνια σε αρκετές περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας γέμισαν από κόσμο που χειροκρότησαν θερμά το υγειονομικό προσωπικό της χώρας αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τεράστια προσφορά τους.

Το κάλεσμα είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες των social media και αναπαράγεται με αστραπιαίους ρυθμούς από την στιγμή που πρωτοδημοσιεύτηκε.

Οι Πατρινοί, πάντως, δεν περιορίστηκαν μόνο στα χειροκροτήματα, αλλά πέταξαν κροτίδες ενώ χτύπαγαν δυνατά... κατσαρόλες και άλλα σκεύη, για να ακουστούν περισσότερο.

Κορωνοϊός: Ανταπέδωσαν το χειροκρότημα με σειρήνες τα ΕΚΑΒ στην Κοζάνη -Κινητοποίηση και σε Χαλκίδα, Γρεβενά, Ναύπακτο

Στις 21:00, όλη η Ελλάδα σηκώθηκε στο πόδι και βγήκε στα μπαλκόνια για να αποδώσουν το ελάχιστο «ευχαριστώ» στους νοσηλευτές και τους νοσοκόμους. Στην Κοζάνη μάλιστα, τα ΕΚΑΒ ανταπέδωσαν καθώς οχήματα που ήταν στον δρόμο ήχησαν τις σειρήνες τους για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Χειροκροτήματα υπήρξαν και στα Γρεβενά.

Και στην Χαλκίδα, οι πολίτες θέλησαν να ευχαριστήσουν τους νοσηλευτές.

Ενώ στην Ναύπακτο έφτιαξαν και... πανό προς τιμήν τους που έγραφε: «Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κοπιάζετε και είστε εκτεθειμένοι για εμάς».

Κορωνοϊός: Η απάντηση των νοσηλευτών στην Πάτρα

Με μήνυμα μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και συγκεκριμένα από το τμήμα αιμοδοσίας, γιατροί και νοσηλευτές, για να ευχαριστήσουν τους συμπολίτες τους, που χειροκρότησαν στις 21:00 ανάρτησαν μια ανάλογη φωτογραφία γράφοντας: «Σας ευχαριστούμε».

Και η «μάχη» με τον αόρατο εχθρό, συνεχίζεται!

Leave a Comment