Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κρήτη - Έσβησε το δίχρονο αγοράκι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη - Έσβησε το δίχρονο αγοράκι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Το δίχρονο αγοράκι από το Ηράκλειο Κρήτης δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε εναγωνίως τις εξελίξεις με την

0000

κατάσταση της υγείας του παιδιού από το χωριό Λιγόρτυνος, που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας του.

Το παιδί ξέφυγε το απόγευμα της Τετάρτης από την προσοχή της οικογένειας και βρέθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, λίγο αργότερα, μέσα στο βαρέλι.

Το δίχρονο αγοράκι ανέκτησε σφυγμό 2 ώρες και 40 λεπτά μετά

Διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και έπειτα από μία υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών, το μικρό αγοράκι κατάφερε να

ανακτήσει σφυγμό έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά συνεχών προσπαθειών των γιατρών.

Στην συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο προς το Ηράκλειο, όπου παρελήφθη από την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ στη μέση της διαδρομής. Γύρω στις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης το παιδάκι μπήκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του εξαιρετικά δύσκολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το απόγευμα της Πέμπτης, αναφερόταν: «Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την

κακή πρόγνωση».

Λίγα λεπτά πριν τη μία τα ξημερώματα, ο μικρός Ζαχαρίας άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια του, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα.

Μετά από σκληρή μάχη, που κράτησε για περισσότερες από 24 ώρες, με το δίχρονο αγοράκι να

μεταφέρεται εσπευσμένα, το βράδυ της Τετάρτης, στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ, η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν του επέτρεψε να κρατηθεί στη ζωή.

Leave a Comment