Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ξέδωσε την εντολή ο Νικολας - Υποχρεωτικό rapid test θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι

Ξέδωσε την εντολή ο Νικολας - Υποχρεωτικό rapid test θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι εργαζόμενοι του τουρισμού και της εστίασης που δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε περαιτέρω ελέγχους στους ανεμβολίαστους ωστόσο το οικονομικό κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

0000

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα, ένα self test και ένα rapid test. Άγνωστο παραμένει αν τα self test θα διανέμονται δωρεάν και μετά το τέλος Ιουλίου, αφού μέχρι στιγμής έχουν βάλει «κόφτη» στο ποσοστό που διανέμεται. Επομένως, ο εργαζόμενος καλείται να πληρώνει από τον μισθό του τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα προκειμένου να υποβληθεί σε rapid test αφού τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ όχι μόνο είναι δυσεύρετα αλλά έχουν και αναμονή τριών ωρών! Αν κληθεί να πληρώσει και τα self test τότε το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ τουλάχιστον.

Πιάστηκε «αδιάβαστος» ο Χαρδαλιάς

Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιούνται rapid tests στους εργαζόμενους απομακρυσμένων νησιών, τα οποία δεν έχουν διαγνωστικά κέντρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς «πιάστηκε» αδιάβαστος και μην έχοντας τι να πει, απάντησε ότι μένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα αποσαφηνιστούν στο μέλλον.

Αναφορικά με το mini lockdown στη Μύκονο και την «ξαφνική» σταθεροποίηση των κρουσμάτων που προέκυψε μόλις δυο ημέρες μετά την κατακραυγή των επιχειρηματιών της εστίασης που κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση για τις παλινωδίες της στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υποστήριξε ότι τα μέτρα έφεραν αποτέλεσμα! Μάλιστα, όπως σημείωσε τα μέτρα θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Παπαευαγγέλου: Ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων

Από πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια. Η κα. Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε ανησυχητική τη μετατόπιση της λοίμωξης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είπε η καθηγήτρια, τονίζοντας ότι εστίες μετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Είπε ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να νοσήσει και ο μέσος κυλιόμενος όρος του 7ημερου, είναι 2568 κρούσματα. Παρατηρήθηκε επίσης, αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

Για την μετάλλαξη Δέλτα, σχολίασε ότι είναι 44 φορές περισσότερο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα, σημειώνοντας ότι η πανδημία είναι εδώ.

Leave a Comment