Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κυριακή Κατσογρεσάκη: Η Κρητικιά αεροσυνοδός των βασιλιάδων της Σ. Αραβίας περιγράφει τη χλιδάτη ζωή της στο παλάτι

Κυριακή Κατσογρεσάκη: Η Κρητικιά αεροσυνοδός των βασιλιάδων της Σ. Αραβίας περιγράφει τη χλιδάτη ζωή της στο παλάτι

Μια Ελληνίδα, η Κυριακή Κατσογρεσάκη, είναι προσωπική αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη μίλησε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μέλετη για το πώς κατάφερε να πάρει τη θέση της αεροσυνοδού στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αναφέρθηκε στο αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας που υπάρχει.

«Εχω υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας με τη βασιλική οικογένεια και ό,τι βλέπω κι ακούω τα κρατάω για τον εαυτό μου. Απαγορεύεται να γνωρίζουμε την αραβική γλώσσα γιατί δεν θέλουν να καταλάβουμε τι λένε. Κάθε φορά μαθαίνουμε μια μέρα νωρίτερα ή τελευταία στιγμή το μέρος που θα ταξιδέψουμε με τη βασιλική οικογένεια. Πάντα έχω μαζί μου δύο βαλίτσες, με καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα ρούχα, γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποιον προορισμό θα πάμε. Είναι φορές που είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα και μας απαγορεύουν να ανεβάσουμε φωτογραφίες στα social media, και φυσικά το καταλαβαίνω αυτό», είπε η Ελληνίδα αεροσυνοδός, Κυριακή Κατσογρεσάκη.

Η εμπειρία, σύμφωνα με την ίδια, είναι συναρπαστική και οι συνθήκες εργασίας εξαιρετικές. Όταν βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία μένει στο παλάτι, ενώ της έχουν παραχωρήσει ένα σπίτι με πισίνα, γυμναστήριο και προσωπικό οδηγό.

«Οταν πηγαίνουμε στο παλάτι στη Σαουδική Αραβία και μένουμε μαζί τους, η ζωή εκεί είναι όνειρο. Υπάρχει το γυμναστήριο, η πισίνα, η σάουνα, το χαμάμ και όλα αυτά είναι μόνο για εμάς, το προσωπικό που δουλεύει για τη βασιλική οικογένεια. Υπάρχει ο χώρος που έρχονται οι Φιλιππινέζες και μας κάνουν μασάζ και μας ρωτούν: "Τι φαγητά θέλετε να φάτε σήμερα;". Είναι καταπληκτική η ζωή μας εκεί. Εκεί μπορεί να μείνουμε μαζί τους από τρεις ημέρες μέχρι και δύο εβδομάδες, εξαρτάται το πόσο μας χρειάζονται. Οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές και δεν συγκρίνονται με τους μισθούς των αεροσυνοδών στην Ελλάδα», προσθέτει η Κυριακή Κατσογρεσάκη.

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη περιέγραψε τη στολή της, λέγοντας ότι φορά ένα μακρύ φόρεμα κάτω από το γόνατο «και όταν είναι η περίοδος του Ραμαζανιού είναι λίγο πιο αυστηρά και γι' αυτό φοράμε φουλάρι και σακάκι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μού ζητούν να τους φτιάξω τσάι και συγκεκριμένο καφέ από τη Σαουδική Αραβία. Πρόσφατα, στην τελευταία πτήση που είχα κάνει μαζί τους, μου είχαν πει να τους φτιάξω μουσακά και τζατζίκι γιατί τους αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα. Η αλήθεια είναι πως όταν μου είπαν για τη βασιλική οικογένεια αγχώθηκα λίγο γιατί είχα ακούσει ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ αυστηροί, αλλά ευτυχώς οι δικοί μας είναι πολύ καλοί και ευγενικοί».

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη δήλωσε πως κατάφερε να γίνει αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας χάρη σε ένα κράμα στοιχείων: της τύχης, του κρητικού πείσματος και των σπουδών της.

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη, με καταγωγή από τη Σητεία, έκανε την αρχή δουλεύοντας στην Emirates και μετά κατάφερε να γίνει μία από τις προσωπικές αεροσυνοδούς της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η ένταξη στην Emirates δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, αλλά η Κυριακή Κατσογρεσάκη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 700 υποψήφιες και να είναι μία από τις επτά που είχαν τα τυπικά προσόντα και πέρασαν τα τεστ με επιτυχία.

Δύο χρόνια μετά δέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφια αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Τελικά, από τις 30 κοπέλες ήταν μία από τις δύο που επιλέχθηκαν να δουλεύουν δίπλα στους γαλαζοαίματους της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, η Κυριακή Κατσογρεσάκη παρακολουθεί μαθήματα για να γίνει πιλότος, θέλοντας να κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Leave a Comment