Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Λαχανόκηποι, ξυλουργική, μαγειρική: Το «σχολείο του μέλλοντος» έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Λαχανόκηποι, ξυλουργική, μαγειρική: Το «σχολείο του μέλλοντος» έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Τι θα σκεφτόσουν αν σου έλεγαν ότι υπάρχει ένα σχολείο στο οποίο οιμαθητέςπροετοιμάζονται για τομέλλον, και οτρόπος διδασκαλίας διαφέρεικατά πολύ από αυτόν που έχεις συνηθίσει; Ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά βρίσκονται σεεργαστήρια, όπου διδάσκονται μαθηματικά, γλώσσα,ξυλουργική, καλλιεργούνλαχανόκηπουςκαιμαγειρεύουν; Ενώ θασυνεργάζονταιμεταξύ τους.

Τι θα σκεφτόσουν τώρα αν σου έλεγαν ότι ένα τέτοιο σχολείο είναιελληνικό. Μάλλον δεν θα το πίστευες. Κι όμως το «σχολείο του μέλλοντος» ανοίγει τις πόρτες του στηΘεσσαλονίκητον Σεπτέμβριο του 2019. Πρόκειται για τοBig Bang School, έναιδιωτικό δημοτικό σχολείοτο οποίο θα στεγαστεί σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, δίπλα στην περιοχήΛάκωμμα, στα όρια Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

«Πώς θα έπρεπε να προετοιμάζει ένα σχολείο τον πολίτη, 20 χρόνια μπροστά από σήμερα, σε ένα μέλλον το οποίο λόγω τηςεκθετικής τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς;» τονίζουν οι δημιουργοί του Big Bang School και συμπληρώνουν: «Το Big Bang School, ήρθε για ναεπαναπροσδιορίσειτον τρόπο που σκεφτόμαστε τηνεκπαίδευση, βάζοντας τονμαθητήστοκέντροτης εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργώντας έναδιεπιστημονικό περιβάλλονέρευνας και δημιουργίας, όπου οιτέχνες, ηκίνησηκαι ηακαδημαϊκή γνώση, συνδυάζονται με δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για την πορεία του ανθρώπου».

Η ιδέα γεννήθηκε απότη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο,Βέτα Γεωργιάδου, τον δάσκαλο που έφτιαξε το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη,Άγγελο Πατσιά, και τονΓιάννη Σωτηράκοτης εταιρείας ευ ζην και διοργάνωσης eventGeneration Alpha Ventures.

Πηγή: www.itspossible.gr

Δείτε έναν από τους δημιουργούς του να μιλάει για την ιδέα.

Leave a Comment