Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Lockdown - Ανοίγουν καφετέριες λιανεμπόριο και μετακινήσεις εκτός νομού – Οι πιθανές ημερομηνίες

Lockdown - Ανοίγουν καφετέριες λιανεμπόριο και μετακινήσεις εκτός νομού – Οι πιθανές ημερομηνίες

Σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων εξετάζει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης άρση των περιορισμών ως το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό επιτελείο σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ετοιμάζει το άνοιγμα της αγοράς τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση περιμένει την πορεία της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα για να «κλειδώσει» το άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου.

Τι ανοίγει στις 29 Μαρτίου

0000

  • εμπορικά κέντρα,
  • κομμωτήρια
  • κέντρα αισθητικής

Επομένως αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. Στα καταστήματα θα μπαίνει ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, στέλνοντας ένα και μόνο μήνυμα τη μέρα στο νέο αριθμό 13032 και θα έχει στη διάθεση του 3 ώρες για να ψωνίσει.

Από Απρίλιο το άνοιγμα των σχολείων

Τα σχολεία είναι αυτά που θα ακολουθήσουν αν όλα πάνε καλά από τις 5 Απριλίου. Πρόθεση είναι να δοθεί προτεραιότητα σε

Γυμνάσια και Λύκεια που έχουν κάνει επτά μήνες τηλεκπαίδευση από πέρυσι το Μάρτιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν τα Δημοτικά στις 12 Απριλίου, καθώς τα σχολεία για τους μικρούς μαθητές λειτούργησαν περισσότερο δια ζώσης σε σχέση με γυμνάσια και λύκεια.

Μέσα Απριλίου θα επαναλειτουργήσει η εστίαση

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει στις

19 Απριλίου η εστίαση αφού θα βελτιωθεί και ο καιρός. Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν με τραπεζάκια έξω, μόνο με καθιστούς πελάτες και αποστάσεις.

Πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Από τα τέλη Απριλίου, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται και η απελευθέρωση των μετακινήσεων. Θα εξεταστεί πρώτα η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και τον Μάιο θα καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS.

Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός

Τον Μάιο θα ανοίξει η χώρα και τις πύλες για τους

τουρίστες, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ ή τεστ αντισωμάτων. Νωρίτερα εξετάζεται να ανοίξουν οι πόρτες για τους τουρίστες από το Ισραήλ που έχουν προχωρήσει τους εμβολιασμούς και ενδεχομένως για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον πάψουν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Τον Ιούνιο ανοιχτά μπαρ και γυμναστήρια

Τον Ιούνιο σταδιακά και ως τον Ιούλιο θα ανοίξουν τα μπαρ, αρχικά μέχρι τη μια τα μεσάνυχτα και θα επιτραπεί η λειτουργία των γυμναστηρίων με μέτρα ακόμη και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως οι συναυλίες.

Leave a Comment