Ψυχαγωγία Ενημέρωση

MasterChef 3: Η συγκλονιστική ιστορία του Ζαχίρ - «Μας πέταξαν στη θάλασσα! Είναι θαύμα που ζω»

MasterChef 3: Η συγκλονιστική ιστορία του Ζαχίρ - «Μας πέταξαν στη θάλασσα! Είναι θαύμα που ζω»

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο μάγειρας που συμμετείχε στο MasterChef 3, Ζαχίρ Γιαβαρί και μίλησε για το πώς κινδύνεψε η ζωή του, όταν πέρασε με μία βάρκα από το Αϊβαλί στην Ελλάδα.

Ο Ζαχίρ που είχε κάνει τους τρεις κριτές του μαγειρικού διαγωνισμού να δακρύσουν στις οντισιόν, με τη συγκινητική ιστορία του, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, περιγράφει τις ώρες αγωνίας που πέρασε, προσπαθώντας να σωθεί, όταν βρέθηκε στη θάλασσα, αφού τους είχαν τρυπήσει το φουσκωτό, με το οποίο ο ίδιος και άλλοι 11 μετανάστες προσπαθούσαν να έρθουν στη χώρα μας.

«Είναι θαύμα που ζω ακόμη. Κολυμπούσα τέσσερις ώρες για να σωθώ», λέει ο Ζαχίρ

Συγκεκριμένα ο Ζαχίρ είπε: «Όντως, είναι θαύμα που ζω ακόμα. Το 2005 πέρασα από το Αϊβαλί στην Ελλάδα ως παράνομος μετανάστης. Κάποια στιγμή μάς πέταξαν στη θάλασσα. Ξεφούσκωσαν το φουσκωτό μας και μας άφησαν μεσοπέλαγα στο έλεος του Θεού. Ύστερα από τέσσερις ώρες που κολυμπούσαμε, βγήκαμε στα παράλια της Τουρκίας. Από δώδεκα άτομα, είχαμε μείνει δέκα. Έλειπαν δύο άνθρωποι. Έκλαιγα και έλεγα στους υπόλοιπους πως πρέπει να μπούμε ξανά στη θάλασσα και να τους βρούμε. Τελικά, μαζί με ένα άλλο παιδί βρήκαμε ένα φουσκωτό και με τα κουπιά στα χέρια ξεκινήσαμε να ψάχνουμε. Οι ώρες περνούσαν και χάναμε την αντοχή μας. Είχα απογοητευτεί που δεν τους βρίσκαμε και ήμουν αποφασισμένος να τα παρατήσω.

Ξαφνικά, ακούσαμε μια

φωνή από μακριά. Αυτή η φωνή μάς έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε και τελικά να τους βρούμε μπλεγμένους σε ένα φουσκωτό που είχε ξεφουσκώσει και βούλιαζε. Βούτηξα στη θάλασσα και ήπια πολύ νερό μέχρι να καταφέρουμε να τους τραβήξουμε μέσα στο δικό μας φουσκωτό. Το ένα παιδί είχε τις αισθήσεις του. Ο πιο μικρούλης, όμως, ήταν κάτασπρος και αναίσθητος. Δεν κουνιόταν καθόλου. Δεν γνώριζα από διάσωση, απλά από αυτά που είχα δει στην τηλεόραση άρχισα να του πιέζω την κοιλιά στο ύψος του διαφράγματος. Ύστερα από δέκα λεπτά έβγαλε το νερό και συνήλθε. Όταν φτάσαμε στην Τουρκιά, μου είπε «Σ’ ευχαριστώ, μου έδωσες δεύτερη ζωή». Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».

Leave a Comment