Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μαύρες ήμερες για οσους δεν πήγαν να το κάνουν - Μπλόκο στα μαγαζιά και στις καφετεριες

Μαύρες ήμερες για οσους δεν πήγαν να το κάνουν - Μπλόκο στα μαγαζιά και στις καφετεριες

Μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους θα ανακοινώσει την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας - Δεν θα έχουν πρόσβαση σε αρκετούς κλειστούς χώρους, όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστίαση

Ανακοινώσεις για τουςανεμβολίαστουςκαι τα νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας τουκορονοϊούθα κάνει αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός ΥγείαςΒασίλης Κικίλιας, στο Υπουργείο Υγείας.

Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει καιη

0000

Διευθύντρια της ΜΕΘτου ΓΝ "Ευαγγελισμός", Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε αρκετούς κλειστούς χώρους, όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστίαση.

Το κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να αλλάξει τη θέση του σχετικά με την πρόσβαση σεκλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων και κινηματογράφων, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς, ενώ το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι καθώςοι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να εισέλθουν σε χώρους ψυχαγωγίας, ενώ αντίθεταοι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

"Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο"

"Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας

αρνείταινα συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αρνείται τον εμβολιασμό" επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο briefing των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι "η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο".

"Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμένει όμηρος αυτών των αντιλήψεων" συνέχισε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε:"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, τον νέο που θέλει να διασκεδάσει".

"Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καικάλεσε τους δημοσιογράφουςνα περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τρίτης.

Σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση έχει οριστικοποιήσει την επιστροφή της μάσκας για όλους στους εξωτερικούς χώρους, οκυβερνητικός εκπρόσωποςαπάντησε ότι τα μέτρα που οριστικοποιούνται και θα

ανακοινωθούν αύριο.

Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούνθα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες εκτός της χρήσης μάσκας και ο περιορισμός των ατόμων που θα επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα σε κλειστό χώρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς πόσο εφικτό είναι το λιανεμπόριο να λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένουςκαι να επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας παντού, παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις.

"Έχουμε ήδη μια ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά και κάποια που δεν λειτούργησαν.Υπάρχουν επίπεδα εφαρμογής των μέτρων, με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη ή με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων. Η πρόθεσή μας είναι ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά, που θα εφαρμόζονται και θα μπορούν να ελέγχονται", πρόσθεσε.

Γεραπετρίτης: Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του

υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ανοικτό το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικούεμβολιασμούσε μεταγενέστερη φάση, άφησε ο υπουργός ΕπικρατείαςΓιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

"Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων", είπε συγκεκριμένα.

"Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας. Αποτελούν τον πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, αλλά προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού", ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι προφανώς αν κάποιος κάνει άσκηση μόνος του σε εξωτερικό χώρο δεν θα υποχρεούται να φοράει μάσκα αλλά σημείωσε πως είναι αναγκαία η χρήση της "ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός".

"Για μεν τους κλειστούς χώρους παραμένει ο κανόνας ότι οι μάσκες είναι η υποχρεωτική συνοδεία μας,για δε τους ανοικτούς χώρους εξακολουθεί ο κανόνας ότι θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός", ανέφερε.

"Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή"

Ενόψει των μέτρων που θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πωςη φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή.Υπενθύμισε ότι πέρσι δεν ξέραμε αν και πότε θα έχουμε εμβόλια τα οποία φέτος είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό και μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του ακόμα και αύριο με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

"Όσο εμβολιάστηκαν θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής και θέμα μέτρου", σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι "όσον αφορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες".

Επ' αυτόυ διευκρίνισε πωςόσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα συναντήσουν και μια σειρά από περιορισμούς σε υπηρεσίες όπως η ψυχαγωγία και η διασκέδαση. "Είναι διαφορετικό να έχεις πρόσβαση σε μία αναγκαία υπηρεσία σε σχέση με δραστηριότητα ψυχαγωγίας. Άλλη η περίπτωση χώρων όπου υπάρχει υποχρεωτική η μάσκα όπως το θέατρο και ο κινηματογράφος και διαφορετικοί οι χώροι που εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να φοράμε διαρκώς μάσκα όπως είναι η εστίαση", πρόσθεσε.

Leave a Comment