Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Με εικόνες της Παναγίας έντυσαν τη Βουλή - Πολλοί εξαγριωθήκαν μόλις το είδαν και έβγαλαν χολη

Με εικόνες της Παναγίας έντυσαν τη Βουλή - Πολλοί εξαγριωθήκαν μόλις το είδαν και έβγαλαν χολη

Με εικόνες της Παναγίας και πολεμικών οχημάτων «ντύθηκε» χθες η Βουλή για να τιμήσει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Ήταν ένα οπτικό αφιέρωμα το οποίο προβλήθηκε από τις 18:15 έως τις 20:45 και έπιανε όλη την

0000

πρόσοψη της Βουλής. Σε αυτό προβλήθηκε σε περίληψη όλη η ιστορία της Ελλάδας, με αναφορές στις ένδοξες πολεμικές στιγμές, αλλά και το πρόσωπο της Παναγίας.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν, η Βουλή έλαβε την πρωτοβουλία, για να δείξει «στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη

μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας».

Ωστόσο η προβολή του αφιερώματος σε γιγάντιο μέγεθος, με την Παναγία και τα πολεμικά οχήματα, λες και η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου, αλλά και η μείξη πολεμικής ιστορίας και θρησκείας, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media. Πολλοί χαρακτήρισαν κακότεχνη, στα όρια του κιτς, την προβολή αυτών των εικόνων στο Κοινοβούλιο, και ανέφεραν ότι θα μπορούσε να προβληθεί στο εσωτερικό του κτιρίου ή στον χώρο του υπουργείου Αμυνας.

Δειτε το βιντεο

Ενδεικτικά κάποια σχόλια στο Twitter:

Αντίθετα, ιδιαίτερα περιεκτικό και μετρημένο ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας που με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος υπηρετούν την πατρίδα. Μας κάνετε περήφανους. Χρόνια πολλά!» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Με ανακοίνωση ευχήθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Mε ευπρέπεια και σεμνότητα εορτάστηκε η ημέρα και από το υπουργείο Αμυνας με κατάθεση στεφάνου.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα θετικά σχόλια, όπως αυτό του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος εξήρε την προβολή του βίντεο στη βουλή:

Leave a Comment