Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Με rapid test και οι εμβολιασμένοι - Το 1ο μέτρο που ισχύει για όλους

Με rapid test και οι εμβολιασμένοι - Το 1ο μέτρο που ισχύει για όλους

Μπολιασμένοι και αμπόλιαστοι υποχρεωτικά με τεστακι στο γιατρό.

Η νέα Κοινή Υπουργική απόφαση προβλέπει ότι, μπολιασμενοι και αμπόλιαστοι ασθενείς υποχρεούνται να έχουν κάνει τεστακι πριν από την επίσκεψή τους σε νοσοκομεία, κλινικές ιατρεία, κέντρα αποκατάστασης αλλά και οδοντιατρεία όταν πρόκειται να κάνουν εξέταση ή εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Παράλληλα, οι συνοδοί των ασθενών καλούνται να έχουν κάνει ράπιντ τεστ αν είναι μπολιασμενοι και μοριακό τεστ αν είναι αμπόλιαστοι.

Πλέον κατά την είσοδό τους απαιτείται υποχρεωτικά η προσκόμιση αρνητικού τεστακι έως 48 ωρών όσον αφορά τους εμβολιασμένους ασθενείς και συνοδούς, ή αρνητικό μοριακό τεστ (pcr) για τους ανεμβολίαστους.

Εξαιρούνται οι επισκέψεις για θεραπείες που δε απαιτείται τροχός(π.χ. εξαγωγή), κατά τις οποίες δε χρειάζεται τεστ.

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για τα ιατρεία

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πλέον για επισκέψεις σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης ισχύουν τα εξής:

– Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δε υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο covid-19.

– Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τεστακι εντός 48 ωρών πριν την εξέταση.

– Οι πλήρως μπολιασμενοι συνοδοί ασθενών υπόκεινται σε τεστακι εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.

– Οι αμπόλιαστοι συνοδοί ασθενών υπόκεινται σε μοριακό τεστ (PCR) εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.

Leave a Comment