Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μεγάλος περίπατος τέλος - Ξηλώνεται η πανεπιστημίου 4 μήνες μετά

Μεγάλος περίπατος τέλος - Ξηλώνεται η πανεπιστημίου 4 μήνες μετά

Μεγάλος Περίπατος: Πριν κλείσει καν τέσσερις μήνες στους δρόμους της κεντρικής Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων δέχτηκε πυρά από τους πολίτες. Επίσης, ο Κώστας Μπακογιάννης δέχτηκε πυρά και από κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το «παρών» στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Τι ανέφερε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο

Αρχικά, ανέφερε «Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για

0000

κάτι καινούριο». Το είπε, μιλώντας για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο. Αυτό θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα. Εκείνα θα αρχίσουν μέσα στο 2021. «Εχω φάει πάρα πολύ “ξύλο” για τον Μεγάλο Περίπατο», επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων που, πάντως, υπό το βάρος των αντιδράσεων για το βιαστικό και το πρόχειρο της παρέμβασης στην Πανεπιστημίου, βγήκε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και

προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα, παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Επρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε.

Μεγάλος Περίπατος: Τι απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης σε σχετική ερώτηση

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το έργο –έστω και με την προσωρινή μορφή του– λειτουργεί, ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί». Στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», «αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Leave a Comment