Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μείνετε ολοι μέσα - Ξεχνάμε το Πάσχα στο χωριό για να μη χαθεί το καλοκαίρι

Μείνετε ολοι μέσα - Ξεχνάμε το Πάσχα στο χωριό για να μη χαθεί το καλοκαίρι

Ξεχνάμε το «Πάσχα στο χωριό» για να μη χαθεί το καλοκαίρι

Σχέδιο για Πάσχα στην πόλη με ανοιχτές εκκλησίες και κλειστή εστίαση, προκειμένου να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία και ο τουρισμός το Μάιο, επεξεργάζονται κυβέρνηση και επιτροπή

Οι ελπίδες γιαΠάσχαστο χωριό εφέτος φαίνεται πως

0000

ναυαγούν, καθώς τα κρούσματακορονοϊούκαι κυρίωςοι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδακαι καθώςάρσητων περιορισμών στις μετακινήσεις από νομό σε νομό τώρα, θα έθετε σε κίνδυνο την επαναλειτουργία των υπόλοιπωνσχολικώντάξεων και το άνοιγμα τουτουρισμούτο Μάιο.

Την ίδια στιγμή, οιεικόνες σε πλατείες της Αθήνας,αλλά και τα περιστατικά παράνομης λειτουργίας μπαρ, οδηγούν στο ερώτημα μήπως είναι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει νωρίτερα ηεστίασησε εξωτερικούς χώρους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και επιτροπή δεν εξετάζουν αυτό το σενάριο.

Εξετάζουν όμως το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων όσον αφορά στιςεκκλησίες, οι οποίες φαίνεται πως θα είναι ανοιχτές το Πάσχα.

Το πολιτικό δίλημμα της κυβέρνησης για το Πάσχα

Δεύτερες σκέψεις για την πασχαλινή έξοδο άρχισαν να

επικρατούν από την Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία δεν επέτρεψε ούτε καν τη λειτουργία του λιανεμπορίου χωρίς click away και click inside, ούτε το άνοιγμα πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, φοβούμενη ότιτο ΕΣΥ έχει εξαντλήσει τα όρια του. Αλλά και η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πολιτικά δύσκολο δίλημμα:

Να επιτρέψει τη μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα και να ρισκάρει το καλοκαίρι και άρα τα έσοδα από τον τουρισμό;

Ή να πει στους κουρασμένους πολίτες πως για να έρθουν οι τουρίστες δεν μπορούν εκείνοι ούτε εφέτος να κάνουν Πάσχα στο χωριό και να εισπράξει ένα τεράστιο κύμα δυσαρέσκειας;

Φαίνεται δε πως το σενάριοπασχαλινής εξόδου με “πράσινο διαβατήριο”σκοντάφτει στο πρόβλημα της διάθεσης σχεδόν 10 εκατομμυρίων self test τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από τη στιγμή άλλωστε που τα μέλη της επιτροπής στην πλειοψηφία τους εκφράζουν και δημοσίως πλέον επιφυλάξεις για τις επιδημιολογικές συνέπειες ενός ανοίγματος το Πάσχα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ΚυριάκοςΜητσοτάκηςσε πρόσφατησυνέντευξη του στο Starείχε δηλώσει ότι δεν θα έπαιρνε πολιτική απόφαση για το Πάσχα, εάν ήταν αντίθετη η εισήγηση της επιτροπής.

Μάλιστα οι οριστικές αποφάσεις για το Πάσχα αναμένεται να ληφθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, παρατείνοντας την αγωνία των πολιτών.

Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες και μάσκες στον Επιτάφιο

Την ερχόμενη Παρασκευή όμως θα έχει ήδη αποφασιστεί μία μικρή χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά στις εκκλησίες, σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο, η οποία είχε εδώ και καιρό διαμηνύσει ότι δε θα δεχθεί να παραμείνουν και εφέτος κλειστοί οι ναοί. “Θα υπάρξει συναίνεση και θα γίνει το καλύτερο δυνατό”, εκτίμησε μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Εξετάζεται συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τον αριθμό πιστών μέσα στις εκκλησίες και ειδικότερα από ένα άτομο ανά 25 τμ που επιτρέπεται σήμερα, να επιτραπεί για τις ημέρες του Πάσχα ένα

άτομο ανά 15 τμ, με μέγιστο αριθμό πιστών ανά ναό τα 100 άτομα. Εξετάζεται επίσης η χρήση μάσκας και μέσα στους ναούς και πχ στην περιφορά του Επιταφίου, αλλά και δύο self test την εβδομάδα για ψάλτες κλπ και καταγραφή των αποτελεσμάτων με ευθύνη των Μητροπόλεων.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει θέσει επίσης το ζήτημα τηςαπαγόρευσης κυκλοφορίαςιδίως για τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης. Το θέμα περαιτέρω χαλάρωσης του ωραρίου από τις 9 το βράδυ που είναι σήμερα, τίθεται βέβαια ούτως ή άλλως όσο μεγαλώνει η ημέρα και καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας προκαλεί πλέον πολλές αντιδράσεις.

Το χρονοδιάγραμμα για εστίαση, σχολεία, τουρισμό

Όπως αναφέρθηκε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να

επιστρέψουν στα θρανία τους και οι μαθητές του γυμνασίου και του δημοτικού στις 10 Μαϊου. Το αργότερο την ίδια ημέρα εξετάζεται να ανοίξει και η εστίαση, αν και το πιθανότερο είναι να έχει ήδη ανοίξει ήδη από τις 4 Μαϊου, φυσικά σε εξωτερικούς χώρους.

Στις 14 Μαϊου θα ανοίξει ως γνωστόν και ο τουρισμός, αν καιήδη από σήμερα τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες θα έρχονται χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα(με την κυβέρνηση να αποκρούει τις διαμαρτυρίες για διάκριση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, επικαλούμενη ότι οι τουρίστες που έρχονται μέχρι στιγμής πηγαίνουν σε all inclusive). Ενώσε καλό δρόμο βρίσκονται και οι συζητήσεις με τη Ρωσίαγια άρση των περιορισμών για ταξίδια στη χώρα μας.

Πηγή : news247.gr

Leave a Comment