Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μεσσηνία: Σύλληψη και φυλακή σε εμπρηστή - Έβαλε δέκα φωτιές

Μεσσηνία: Σύλληψη και φυλακή σε εμπρηστή - Έβαλε δέκα φωτιές

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επιβλήθηκε σε εμπρηστή που συνελήφθη στη Μεσσηνία

Eurokinissi / Φωτό Αρχείου

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επιβλήθηκε σε έναν 52χρονο άνδρα στηΜεσσηνίαο οποίος συνελήφθη γιαεμπρησμόκαθώς δημιούργησε δέκα εστίες φωτιάς στην περιοχή.


Ειδικότερα, στη σύλληψη ενός 52χρονου άνδρα με την κατηγορία εμπρησμού από πρόθεση προχώρησαν μετά από έρευνες οι Αρχές στη Μεσσηνία. Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη καθώς με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα δημιούργησε περίπου δέκα εστίες πυρκαγιάς γύρω από την περιοχή που εκτείνεται γύρω από την παλιά Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Τρίπολης και από το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό στην περιοχή του

Δήμου Οιχαλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ξημερώματα της Πέμπτης κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για μικρές πυρκαγιές που ξεκινούσαν από δασική έκταση στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας και επεκτείνονταν δυτικότερα κατά μήκος του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, σε ξερά χόρτα στα πρανή.

Παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης η Πυροσβεστική με την συνδρομή αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ ερεύνησαν την περιοχή για ύποπτες κινήσεις. Κατά την έρευνά τους εντόπισαν τον 52χρονο να περιφέρεται στην περιοχή, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του και αναπτήρα. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπου μετά από λίγο ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ο 52χρονος συλληφθείς που κατάγεται από χωριό της ευρύτερης περιοχής και σύμφωνα με την eleftheriaonline είναι τοξικομανής, δικάστηκε την Πέμπτη με την διαδικασία του Αυτοφώρου στην Καλαμάτα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ διατάχθηκε επιπλέον ψυχιατρική εξέταση.

Leave a Comment